1 серпня 2025 14:42

Sergey Aphonin, Senior PHP engineer

Хочу залишити нажаль, негативний, відгук про спілкування з рекрутером компанії
Загалом як було спілкування, мені написали на початкутижня у телеграм, що в цілому дивно, бо телеграм не зазначений як канал з приводу праці в мене.
Мені надали зовсім малу інформацію про вакансію (вона більше нагадувала фріланс проєкт). І попросили моє резюме або портфоліо з проектами, які я розробляв. я надіслав резюме. І почав задавати пивання що до компанії, команди, та проекту. які ігнорорували. Я запропонував тоді влаштувати дзвінок, та поговорити детальніше, у відповідь, мені написали що, призначать гугл міт. І ось робочий тиждень добігає кінця, більше жодної інформаціі від компанії. Вирішив написати сам. На що мені відповіли, що шоб продовжити спілкування потрібно щоб я надіслав резюме. Власне я написав, що його вже надіслав, і що це я як раз чекаю на відповіді. Переслав питання, мені почали відповідати не на ті питання, що задавав, знову, надсилати ту саму інформацію що я вже бачив. Було багато вибачень і жодного конструктиву. Мені це вже більше стало більше нагадувати спілкування з шахраями, ніж спілкування з компанією. Я вже попросив відповідати на мої питння а не намагатися піти від них. Тоді мені відповіли, що я спілкуюся не з рекрутером, а «Людиною, яка шукає таланти», я відповіді на питання знає рекрутер. Ще раз написали про гугл міт, про збої у системі, і знову вибачення, прохання не залишати поганий відгук, і жодного конструктиву. На цьому я вирішив, що час це все припиняти. Наголосив про те, що не даю згоду на користування, розповсюдження, та зберігання моїх персональних данних, та наголосив про відповідальність. Після чого заблокував рекрутера (чи «Людину, що шукає таланти»)

Власне для чого цей відгук, я не хочу створювати проблем рекрутерові, я розумію із спілкування, що це людина з невелим досвідом, що працює за вказівками. Я хотів дати інформацію компанії що до не дуже коректного способу пошуку нових співробітників, який не те що не приводить до вас нових співробітників, а взагалі відштовхоє від вашої компанії.Зараз велика проблема з рекрутингом, не тільки у вас, а в цілому. Тому я сподіваюся, що данний відгук допоможе вам стати краще.