Freshcode Training Center

до 20 спеціалістів
Запоріжжя, Онлайн

27 січня 2023 14:36

Тимофій Бельський, Account Manager в Freshcode Training Center

Я проходив курс, ще в першій групі, яку набирали 3 роки тому.
Тоді ще я працював у державній структурі системним адміністратором, і з кожним місяцем дедалі більше переконувався в тому, що там на мене нічого нового й цікавого не чекає. І йдеться як про роботу, так і про заробітну плату за неї
І хоч, за фактом, я і працював на ІТ-спеціальності, новина про те, що ІТ-компанія Freshcode набирає групу для навчання мене дуже зацікавила.

У Запоріжжі Freshcode вже була відома як IT-компанія, і той факт, що курс не просто від когось, а саме від діючої компанії, з реальними проєктами, був чільним.

Я записався до них і так почався мій шлях не тільки в розробку, а й у компанію Freshcode Training Center.

Я навчався і паралельно працював, і саме це стало справжнім випробуванням. Варто зазначити, що заняття йдуть щодня, по три години. І це не просто лекції, це розбір практики, і ти не хочеш упустити чогось. Тут мені на допомогу стали записи занять. Якщо в перших місяцях я взагалі до них не звертався, то, наприклад, на React.JS я повертався до деяких тем, коли відчував, що не все зрозумів.

Мені подобалося, що ми розбирали завжди реальні проєкти, і з ментором-практиком. Тобто це не просто розробник, який вирішив викладати, це розробник, який продовжує створювати цікаві проєкти і рости як фахівець, але при цьому ще навчає того, що знає.

Коли я закінчив курс, то пам’ятаю, що брав собі деяку паузу перед пошуком роботи, бо думав, що не з усіма темами розібрався на всі 100%.
Але команда тренінг центру сама написала мені і запропонувала мою нинішню роботу.
Ще на співбесіді я їм розповідав, що хотів би роботу з великою кількістю комунікації з людьми. Це і челендж для себе, і явна зміна роботи (нагадаю, 6 років я спілкувався виключно з комп’ютерами та їхніми комплектуючими).
І я погодився.
Ще на курсах мене вабило саме розуміння того, що в цій компанії можна працювати. Там класна команда, з моїми однолітками (у держ.структурі це вкрай рідко), відсутність бюрократії, і дуже тепле, людське ставлення як до студентів, так і до своїх співробітників. Це завжди нові цікаві проєкти, і можливість рости. І звісно конкурентна зарплата.

Зараз же я допомагаю студентам у їхньому навчанні та в завданнях. Така собі технічна і, іноді, моральна підтримка. :)

І деякими порадами я б хотів поділитися з тими, хто тільки розпочав своє навчання або поєднує, як колись я, навчання і роботу.

Перше: це організація робочого місця. Так, впевнений, ви дуже часто про це читали. Але це справді дуже робоча порада. Спробуйте знайти собі відокремлене місце або, якщо такої можливості немає, попросіть своїх «домашніх» не турбувати вас ці 4 години.
І маленький лайфхак — освітлення. Мені здорово допомагало холодне світло як в офісі. На відміну від теплого, жовтого, воно створює більш робочу атмосферу.

Друге: фізична активність або хоча б прогулянки. Я щодня ходив на офлайн курси, чим здорового закривав потребу у свіжому повітрі. Нині, ж я пропоную всім, хоча б двадцятихвилинні вилазки за кавою. :)