25 лютого 19:12
Залишили дивне враження.
1. Перше спілкування з рекрутеркою Ольгою було чудовим)
2. На технічному інтерв’ю була здивована, що один з інтерв’юерів палив пару разів — не очікувала такої культури проведення співбесід від цієї компанії. В іншому спілкування було комфортним, проте, не можу сказати, що глибоко копнули про мій досвід. Як раз в той же день мала інше технічне, де структура була побудована інакше, і змогли більше поговорити про різні кейси.
3. Після технічного етапу повідомили, що все пройшло успішно, та попросили додатково письмово відповісти на запитання. Сам набір запитань був для мене дещо дивним, бо, по факту, вони були сфокусовані навколо одного, і у мене склалося враження, що від мене чекали «гарантій» щодо кар’єрного вектора в новому для мене напрямку ще до того, як я детально познайомилася з продуктом. Я надала розгорнуті та чесні відповіді.
4. Зрештою, повернулись з фідбеком, який був абсолютно нерелевантним ані моєму досвіду, ані змісту бесіди під час технічного інтерв’ю. Підкреслені аспекти як раз є моєю сильною стороною, з якими мала дуже багато досвіду, але про них майже не говорили під час технічного інтерв’ю, та і мене зупиняли часто, коли я детальніше хотіла розповісти приклади з досвіду. Я відповіла на цей фідбек, а далі — тиша.
Отже, процес залишив відчуття непослідовності та серйозних упущень у підході до оцінки кандидата. Зараз шкода витраченого часу, тому кандидатам, які цінують свій час та професійну культуру, радила б добре подумати перед стартом процесу з цією компанією.
Наталіє, вдячні вам за відгук і за те, що поділилися своїм досвідом. І окремо перепрошуємо за затримку з відповіддю.
Нам шкода, що процес справив на вас таке враження. Окремо дякуємо за теплі слова про спілкування з рекрутеркою — обов’язково передамо це Ользі 💛
Те, що ви описали про технічне інтерв’ю (зокрема ситуацію з палінням), — не ок для нас. Це не той рівень взаємодії, до якого ми прагнемо. Ми додатково обговорили це з хайринг-менеджером і командою, щоб у майбутньому уникати подібних ситуацій.
Також взяли до уваги ваш коментар про структуру інтерв’ю та можливість повніше розкрити свій досвід. Для нас важливо, аби кандидат мав достатньо простору для цього, і ваш відгук допомагає підсвітити, де процес потребує покращення.
Дякуємо за вашу відкритість і час — ми вже використовуємо цей фідбек, аби переглянути підхід до інтерв’ю та комунікації з кандидатами.