Forbytes — це компанія, яка повірила в мене і дала квиток в сферу ІТ і в якій за 6 років я виріс в хорошого спеціаліста.
Forbytes можна, без перебільшень, назвати компаніією з сімейними цінностями)
З основних переваг:
1. Відкрите і лояльне керівництво і менеджмент
2. Постійна підтримка зі сторони HR (Наталя іс вері гуд пьорсон)
3. Цікаві і довготривалі проекти
4. Дружній і веселий колектив
Тому всім, хто хоче стати частиною компанії, де працівники вважаються чимось більшим ніж маленькі гвинтики в механізмі — вкрай рекомендую, а якщо ви хотіли прочитати про можливі мінуси, то їх я знайти просто не можу)
Бенефіти, страховки, ЗП і т.п. це звісно цікаво, є і на хорошому рівні.
А от що дійсно здивувало після переходу в Forbytes — це відкриті дружньо-партнерські відносини менеджменту з працівниками на всіх ланках. Я працюю в невеликій команді, але по відчуттях моя команда це весь Forbytes.
Нажаль максимально негативний досвід в спілкуванні з рекрутером ( Dianka Rostetska ), Діана зв’яазалась зі мною в linkedin за продаю її колеги з іншої компанії. Все почалось досить добре, забукали дзвінок та обговорили проект, після чого Діана пішла по «тайм слоти для співбесіди» тай і на цім вона пропала з переписки, далі я поцікавився чи все ок і чи рухаємось ми далі, вона ж відповіла що «так» і знову пропала.
Суть цієї історії в тім, що рекрутер — представник компанії з яким розробник перший раз контактує та складає враження про компанію, склалось враження досить негативне коли Recruitment Lead дозволяє собі таку поведінку, а саме ігнору, пропадання з переписки на невизначений термін і тд.
Вітаю! Ігор, перш за все хотіла подякувати за ваш інтерес до нашої компанії. Прикро, що така ситуація мала місце, в свою чергу, хочу прояснити даний випадок. В період війни, ми стараємось прикладати максимальних зусиль для забезпечення усіх процесів компанії, включаючи рекрутинг. Проте є речі, які протягом декількох перших тижнів внесли свої корективи по очевидних причинах, зробили деякі дні вимушено не робочими, змістили графіки та спричинили затримки. Бізнес зацікавлений в збережені своїх інтересів, тому виникли затримки з логістикою рішень на стороні клієнта. Дякуємо за ваш час та відгук :)
Пропрацював на цій компанії майже 3 роки.
Якщо максимально коротко про плюси:
— менеджмент компанії завжди готовий піти на зустріч, враховуючи твої особисті інтереси
— відсутність бюрократії
— швидка та відкрита комунікація всередині компанії
— кожен має змогу проявити власну ініціативу, яка не буде проігнорована
— цікаві проекти
— технічно круті спеціалісти
— цікаві технології
— хороший рівень оплати праці
— не вітається байдужіть та безвідповідальність
— націленість на довготривалу співпрацю
Мінуси:
— через розмір компанії доволі обмежений вибір проектів
Якщо вам цікаві компанії, де можна спробувати проявити себе або хочете працювати в дружньому колективі де ви не черговий «гвинтик» у механізмі — варто звернути увагу на Forbyes.
Від співпраці залишилися лише позитивні спогади. Це був крутий час! Дякую всім причетним, ви круті :)
Forbytes — компанія про людей, тут кожен як на відбір: не просто скіловий профі, а тіммейт твоєї мрії. 2 роки роботи в цій компанії пролетіли дуже швидко, навчився багато нового для себе, свічнувся з QA в BA. З радістю повернувся б на Forbytes знову в майбутньому.
Але досить підлабузництва:) Хотів би, щоб мій відгук був корисним саме для потенційних кандидатів, які роздумують відгукнутись на пропозицію рекрутера Forbytes, чи ні. Мені в свій час такого відгука дуже не вистачало. Якщо коротко — так, відгукуйтесь! А тепер логнрід про переваги компанії станом на літо 2021:
— медична страхівка класу А;
— можливість працювати, як з офісу так і віддалено;
— перепрацьовувати — забудьте, тут таке не вітається;
— бюрократії немає , процесів заради процесів також, всі орієнтовані на результат;
— менеджмент мегакрутий, це я як про PM-ів, так і про
— ЗП приходить вчасно, навіть трохи зашвидко — ЗП за липень приходить саме в останні дні липня, а не в наступному місяці, як в інших компаніях;
— більшість кастомерів — скандинави, мають чітку англійську (то вам не індуси) та почуття гумору. Різниця в часі 1 година;
— офіс — мегазатишний, столи кінг сайз, люди сидять не тісно, особистого простору багато, великі вікна. Велопіркінг є, душ також є. Для тих, хто читає на голодний шлунок: кава смачна, фрукти і печенько завжди є:) Кухня шикарна, з барною стійкою, яка дуже стає в нагоді по п’ятницях:) Є свій невеличкий спортзал, тенісний стіл в тому числі;
— корпоративи просто топ;
— Forbytes дуже уважні до працівників в плані подарунків, дітям працівників також готують кльові подарунки на Миколая;
— Forbytes фінансує або співфінансує тренінги та сертифікації;
— Forbytes фінансує участь в спортивних заходах (спортивні забіги для прикладу);
— по дефолту робоча машинка — MacBook Pro, можна домовитись про ноут на вінді;
— є клуб гравців в мафію.
З мінусів:
— власної парковки немає, але запаркуватись на авто поряд не складно.
Коли заходить про відгуки про компанії/організації, то часто думаєш, чи варто взагалі писати, адже не стільки інформації, скільки потім запитань і суб*єктивізму. Та це не той кейс.
За майже 4 роки роботи в Forbytes мені пощастило мати кілька ролей, компетенцій, працювати з різними людьми і кількома проектами. Звітси — контент, поданий нижче.
Зміст:
1. Forbytes, мабуть одна з небагатьох, де справді існують цінності, і не ті, про які декларують сухі презентахи з логотипом — як звикло для багатьох компаній, — а інші: цінність працівника як людини, особистості, його внеску в спільноту (проект, компанію, департамент), цінність його як унікальної частини чогось великого, як співбесідника, як носія загального спільного бачення.
2. Компанія — тикий собі, здоровий matcher — вона багато дає у відповідь на отримані від вас старанність і небайдужість (зазвичай навіть авансом).
3. В компанії ніколи нічого не замовчують чи прикрашають при прийнятті на позицію. Навпаки — вам може здатись нереальним, що ще в перші 2 місяці від початку роботи ви їдете на онсайд дискавері потенційного проекту (це в допандемічну еру).
4. Тут грамотний менеджмент. За 4 роки в мене не виникало жодного питання, в якому мені б не допомогли з керівництва компанії.
5. Forbytes — компанія, яка дає стабільність (світова заворуха початку 2020 року показала справжнє ставлення компаній до своїх працівників, і ForbytesУ тут великий респект).
6. Розвиток і ’бла-бла-бла’: (див.п.2)
7. Важливо те, що тут ти працюєш в середовищі професіоналів, в яких є чого повчитись (халтурщики і сіньйори «за версією своєї бабці» тут трохи «світяться» на фоні, відповідно зникають так само швидко, як і з*явились)
Форма:
1. Формат сімейної компанії. Тут ти не чувак з «N» юніту, який легко загубиться в масі, а конкретна особа, зі своїм внеском в конкретні речі.
2. Елементарні правила, особиста дисципліна і адекватність тут мають значення.
3. Бюрократія — відсутня. Тут не треба планувати зайві звіти і займатись стенографією. Просто грамотно роби свою роботу і досягай поставлених цілей.
4. Домашня атмосфера,
5. Святкування в офісі і виїзні корпоративи заслуговують на окремий відгук.
Forbytes — це про людей і їхні відносини, атмосферу, зацікавленість, жарти і повагу, прагнення і здобутки.
Якщо це все не твоє — проходь повз.
Пропрацювала в компанії більше 2,5 років, за цей час компанія виросла 70+ працівників.
Шкода йти, бо буду сумувати за тією дружньою і позитивною атмосферою, яка у нас панувала, де всі допомагали один одному всім, чим тільки могли.
День народження кожного співробітника тут перетворюють на свято. Корпоративам ж можуть позаздрити багато компаній.
Розробники мають можливість саморозвитку, долучатися безпосередньо до бізнесу клієнта — тут не вийде сидіти і протирати штани :)
Мала можливість працювати в компанії більше
Зазначу в першу чергу те, що було важливо для мене:
— Цікаві проекти з різними технологіями та чудово документовані бізнес-процеси
— Атмосфера дійсно позитивна, а колеги налаштовані на підтримку
— Команда крутих спеціалістів, в яких є чого повчитись і з якими працювати — одне задоволення (привіт Олежик)
— Компанія зацікавлена в професійному розвитку кожного, відтак сапортить у всіх намірах співробітника вчитись та вдосконалюватись.
Однозначно, Forbytes це та компанія, котра дала мені шалений досвід і крутих друзів, за що я буду безмежно вдячна і надалі. Ви круті тому Keep up!
Компанія, в якій я пропрацювала близько 6ти років, про що жодного дня не шкодую і про яку я можу написати тільке хороше:
1. Тепла атмосфера, дружнє ставлення і повага до працівника. Після поперднього досвіду роботи в супер клієнтоорієнтованій компанії, де інтереси співробітників ставили на друге, якщо не на третє місце, для мене це стало дуже важливим фактором.
2. Моживості навчання і росту. Попри те, що компанія не велика, керівництво завжди йде на зустріч твоїм пріорітетам і вподобанням.
3. Зручний, красивий не перенаселений офіс, з хорошим розташуванням — відносно недалеко центру, вся потрібна інфраструктура поруч.
Загалом, якщо вам важливі люди з якими працюєте — вам сюди, це місце з якого не захочеться йти.
Працювала у компанії QA інженером, маю лише позитивні враження :) Цікавий проект, дуже френдлі атмосфера, завжди своєчасна зп, лояльне керівництво і сімейні цінності у компанії, завдяки яким я змогла сходити в декрет і плавно влитись назад у робочий процес, коли була готова. Завдяки класним спеціалістам здобула нові навички в професії і нових друзів, тому дякую, народ, з ким вситгла попрацювати, ви класні :)
Проходив нещодавно співбесіду на позицію бізнес-аналітика.
З плюсів:
1) Швидкість реакції. Від початку розмови до фінального рішення пройшов тиждень часу.
2) Комунікація. Сподобалось що «вели» по процесу від етапу до етапу, гнучко та з розумінням поставилися до змін в часі співбесід з моєї сторони. Загалом було вхідне інтерв’ю з ейчаром (Соломія) , потім напівтехнічне-напівфіт з аналітиком, біздев менеджером Орестом, бізнес-аналітиком та хтось з С-левела, на жаль, не пригадаю точно. Третє та останнє- фідбек сесія за підсумками попереднього етапу та розмова про конкретні проекти.
3) Відношення до кандидата. Процес хоча й формальний але з іншого боку відчувалось що це ще не такий типовий конвеєр у порівнянні з типовими великими компаніями. Оцінюють не тільки технічні навички а також чи не мудак ти в спілкуванні. Без стрес-тестів.
4) Затишний офіс на Привокзальній. Така собі приємна, cozy атмосфера невеликої сімейної компанії. якою власне вони і є.
З мінусів:
1) Орієнтація на скандинавський ринок та е-комерс.
2) В силу розміру відлякує кандидатів- bounty hunters, яким важливий відомий бренд роботодавця і/чи клієнта.
3) Відсутня медична страхівка.
4) Мало аналітиків в штаті, ментора знайти буде важкувато- тому для джунів я б рекомендував йти спочатку за досвідом в більші компанії.
Загалом позитивне враження, співпрацю не розпочали в силу причин які не зв’язані з вакансією чи компанією.
Адміністрація вебсайту dou.ua не гарантує і не підтверджує точність і достовірність будь-яких матерівлів, в тому числі відгуків і коментарів, які розповсюджуються не від імені Адміністрації, а від окремих користувачів. Адміністрація не несе відповідальності за відповідність таких матеріалів вимогам законодавства. Думки користувачів можуть не співпадати з думками Адміністрації.