12 жовтня 2023 23:15
При виборі місця роботи для мене ключовим фактором являлись відгуки про компанію, тому хочу поділитись і своїм щоб потенційні кандидати розуміли чого їм очікувати від роботи у Fondy.
Працюю в компанії не так давно, але вже пройшов випробувальний термін і сформував для себе враження про компанію.
Розпочну, по порядку, з співбесіди і самого процесу працевлаштування.
Було декілька етапів: спілкування з HR з приводу вакансії і профільних навичок і спілкування з керівництвом з приводу безпосередньо самої роботи і майбутніх задач.
Приємно здивувало, що вже на етапі спілкування з HR надали усю інформацію, яка мене цікавила безпосередньо з приводу самої вакансії, а також змогли відповісти на профільні запитання щодо робочих процесів всередині компанії, структури команди і з приводу майбутніх задач. Насправді, вже це справило перше позитивне враження тому, що вкрай рідко HRи знаходяться в контексті вакансії і робочих задач/процесів.
Співбесіда з майбутнім керівництвом пройшла швидко й легко у форматі «питання-відповідь» в обидві сторони. Стався метч і згодом отримав оффер.
Що також хотів би відмітити, зворотній звʼязок завжди надавався саме в ті терміни, які були були озвучені. Без незрозумілих затримок і переносів за вигаданими причинами, що також часто доводилось зустрічати в українських компаніях, але не Fondy.
Сам оффер також був чітким і змістовним, детально розписаним під конкретну вакансію, а не шаблоном формальність з підставленим набором цифр.
Онбординг також став для мене приємним сюрпризом. Незважаючи на досить специфічну вакансію, чітко був побудований процес навчання з конкретними термінами, підготовленим матеріалом і закріпленим за мною ментором, а також часом на самостійне ознайомлення. Вклались чітко по плану після чого були назначені окремі зустрічі знайомства із співробітниками, з якими доведеться найчастіше контактувати, що також окремий плюс тому, що не потрібно було ні з ким сумбурно знайомитись в процесі роботи і пояснювати хто я і чим займаюсь. Знову ж таки, порівнюю із своїм попереднім досвідом і, розуміючи що це норма і саме так має бути, все одно дивуюсь тому, що настільки злагоджено не було навіть в міжнародних компаніях в яких доводилось працювати раніше. Ще один плюс, що вже до кінця проходження навчання мене чекала уся інформація з приводу поточного стану справ за моїм напрямком роботи і вже були встановлені необхідні цілі, які необхідно було досягти.
Якщо охарактеризувати мій процес онбордингу в декількох словах — швидко, чітко, злагоджено. Навіть на специфічній посаді із специфічними задачами.
Тепер про людей в компанії. Це, мабуть, головна перевага Fondy і за що, мабуть, варто дякувати тим людям, які вибудували корпоративну культуру і які підбирають персонал. Усі, прям дійсно усі, з ким мені доводилось контактувати орієнтовані на бізнес процеси і на клієнтів, а не просто відпрацьовують робочі години «щоб було». Працювати в такій атмосфері заряджає енергією і мотивує до нових звершень.
Work-life balance з яким вперше познайомився саме тут. Також розумію, що це норма і що так має бути, але все одно дивуюсь тому, що не зустрічав такого раніше. У всіх є чіткі робочі години в які вони доступні. І НЕМАЄ такого, що в неробочий час або у вихідні дні тебе постійно завалюють додатковими робочими задачами. Це свідчить про те, що процеси в компанії правильно налагоджені. Подобається, по іншому вже не хочу)
І на завершення додам, що тут відмінне ставлення керівництва до персоналу. Люди тут це не просто актив компанії, який нещадно використовують, а особистості, над розвитком яких хочуть працювати і працюють.
Щасливий, що стався метч і що знайшов свою компанію і сподіваюсь, що зможу реалізувати тут ще багато крутих та цікавих проектів.