Мала досвід співбесіди з PM компанії на QA позицію, яка тривала близько 5 хвилин і стала найкоротшою та найнеприємнішою у моїй кар’єрі.
На початку зустрічі було озвучено, що співбесіда не є стресовою, а проходитиме в «незвичному форматі». Я погодилась саме на такий формат. Проте фактично інтерв’ю проходило як стрес-співбесіда: з постійними перебиваннями, тиском, різким та зверхнім тоном з боку інтерв’юера.
На такий формат я згоди не надавала, тому прийняла рішення припинити співбесіду достроково через неприйнятний стиль комунікації.
За весь мій досвід участі в інтерв’ю (у тому числі технічно складних) я вперше зіткнулася з настільки непрофесійним підходом до спілкування з кандидатом. Вважаю, що подібний формат є серйозним ред флегом щодо внутрішньої культури команди.
Залишаю цей відгук, щоб застерегти інших спеціалістів перед тим, як погоджуватися на співбесіду з цією компанією.
Юліє, вітаю. Співбесіду проводив я.
На початку розмови я запитав, якому формату ви надаєте перевагу: стандартному чи «незвичному». Я попередив, що у другому варіанті можу перебивати, ставити незручні питання або різко змінювати тему, — і ви на це погодилися. Також я окремо наголосив, що це не буде стрес-співбесіда.
За весь час пролунало лише 3 запитання, і в жодному з них не було зверхнього підтексту. Оскільки 90% часу говорили ви, ми здебільшого слухали. Коли я поставив третє питання («З чого ви взяли, що вас не переманять і від нас?»), ви вирішили зупинити розмову.
Хочу підкреслити, що жодних некультурних, нецензурних запитань або таких, що порушують особисті кордони, я не ставив. Ваша реакція стала для нас несподіванкою.
Тим не менш, я щиро перепрошую, якщо цей формат змусив вас почуватися некомфортно або ображеною. Мені справді шкода, що у вас залишився негативний досвід спілкування з нами. Бажаю вам успіху в пошуку компанії, де вам буде затишно.
Я працюю в компанії майже рік, і можу сказати, що це одне з найтепліших робочих середовищ, у яких мені доводилось бути. Колеги завжди дружелюбні, відкриті до спілкування та готові допомогти, якщо щось не зрозуміло. Мені дуже подобається, що в команді панує легка, доброзичлива атмосфера. Особисто я вважаю що жарти і гумор покращують робочий процес!)
За цей час компанія навчила мене бути більш самостійною, відповідальною та впевненою у своїх силах. Я вдячна за досвід, розвиток і можливість працювати поруч із такими чудовими людьми!
В компанії панує дружня командна атмосфера, сильна команда професіоналів не залишить наодинці із складними викликами як в робочих так і особистих моментах. Регулярний приток нових спеціалістів в команду; Досить крупні довгострокові проєкти з новими ідеями; Активне впровадження нових технологій, сприяння в освоєнні прогресивних технологій та інструментів.