Fintech Farm

Дніпро, Лондон (Велика Британія)

18 липня 2025 14:48

Dmytro Sonko, Independent Internet Professional в IT

Коротко: рожевий єдиноріг давно перетворився на сірого бегемота.
Відпустка безлімітна — якщо береш 3 тижні, значить, або звільняєшся сам, або тебе звільняють. Невикористана відпустка не компенсується.
Опціони — так, отримав через рік роботи. Монетизувати не можна, компанія відмовляється їх викуповувати. Схоже, ці «документи» не варті навіть місця на диску, яке займають.
Переробки — будуть постійно і безперервно, компанія робить усе, щоб за них не доплачувати.
Час потрібно трекати в Jira — ну, це ж не проблема ж затрекати 8 годин, коли відпрацював 10 або 12.
Підвищення ЗП — не буде.
Бонуси/плюшки — відсутні.
За півтора року моєї роботи кілька розумних людей покинули компанію.
Мікроменеджмент — на рівні технічних директорів: замість налагодження процесів комунікації з банками сидять у Telegram, WhatsApp, MSTeams і розбирають, скільки виділити пам’яті чи диску та таке інше.
Розуміння, навіщо взагалі потрібен ІТ-директор = 0.
Дмитро Дубілет — проводить загальні зустрічі приблизно раз на два місяці, де розповідає, «як компанія вже захопила пів світу і готується до захоплення другої половини». Перші пів року слухати цікаво... Обов’язково буде згадка на кшталт: «ще 5000 відер — і золотий ключик у вас у кишені».
Бізнес-напрямок — азійський. Перспективи? Напевно, як і з тим опціоном.
Гіг-контракт — якщо протримаєтесь більше трьох місяців, при звільненні виплатять вихідну допомогу як за місяць роботи.
Наостанок, з приємного — на роботу беруть за годину, звільняють за 30 секунд.

Підтримали:  Vlad Yaroslava Pastukh