EPC Network

Київ, Варшава (Польща), Сан-Дієго (США)

26 червня 2023 11:10

Viktoriia Miroshnychenko

Звільнили за ВИРАЗ ОБЛИЧЧЯ

Мій негативний досвід триденної (!!!) роботи в компанії EPC Network.

В компанії EPC Network вас можуть звільнити у будь-який момент, з БУДЬ-ЯКОЇ причини. Особисто я була звільнена за те, що я «аленький цветочек» який за думкою Руслана Турлакова «не готов еб*шить на выходных».

Після невдалої спроби влаштуватися на позицію Marketing Project Manager в компанію EPC Network, я побачила їхню вакансію Junior Email Specialist. Ще на першій співбесіді я почула яка це крута компанія, з новим офісом у Варшаві, можливостями кар’єрного росту і зацікавилась більше. Написала рекрутеру і домовилася про другий ступінь співбесіди із директором по маркетингу.

Під час цієї розмови звучали фрази «Я вас ещё буду отговаривать работать у нас», «Мы же вам деньги за испытательный платим», «Это сложная работа, не для всех» та інше на кшталт цього. Говорили про специфіку роботи, овертайми (неоплачувані), і що треба зробити для успішного проходження випробувального терміну (ВТ). Я почула чітку відповідь — «Быть лучшим в группе». Ніхто не попередив, що мене можуть звільнити без чіткої причини коли їм заманеться. Через пару годин я отримала і підписала оффер. До початку ВТ залишалось 2 тижні. На цьому етапі я зупинила пошуки роботи, ходити на співбесіди і приймати інші оффери!

Тепер до головного. Перший тиждень ВТ було навчання. В кінці третього дня (!!!) мене запросили на 1to1 з Русланом Турлаковим (Marketing Director). Під час діалогу мені було сказано: «Я понял по твоим вопросам и выражению лица, что ты не готова работать при такой нагрузке. В том числе на выходных». На мої переконання, що мені все подобається, підходить такий графік і умови праці, отримала відповідь: «Нам нужны люди, которые готовы еб*шить и на выходных. Мы предупреждали, что можем уволить в любой момент. Поэтому решение уже принято, ты нам не подходишь, нам лучше расстаться.»

Моя реакція була емоційною, тому що мене звільнюють абсолютно БЕЗ причини, а знайти роботу джуну, яка відповідає багатьом його критеріям на сьогоднішній день — складно. Але на мої сльози (!) Руслан Турлаков посміхаючись, додав:
«Ты меня расколола, я просто вижу тебя как «аленького цветочка».
Після цієї фрази я зрозуміла, що розмовляти далі немає сенсу. А пізніше в інтернеті знайшла ще одну подібну історію.

У трудовому законодавстві багатьох країн зазначено, що працедавець НЕ має права звільняти співробітника без належного обґрунтування.
Я НЕ встигла показати результати, НЕ закінчила навчання, відправляла усі дз вчасно, приходила раніше і тд. Тобто мене звільнили не пояснивши реальну причину. А найголовніше, я втратила свій час на працевлаштування в цю компанію і очікування стажування, відхиляючи інші пропозиції по роботі.

8 коментарів

Привіт, Вікторія,

Ми з тобою познайомились тиждень тому коли я приїхала до вас з Києва у Варшаву проводити Академію, підтримувати та допомагати у всьому про що неодноразово говорила на всіх зустрічах.
Як менеджер, який відповідальний за EPC Network Academy я вважаю за потрібне прокоментувати твій відгук.

Наша Академія — це академія для новачків, які хочуть здобути в майбутньому професію емейл маркетолога або для людей, які хочуть перейти з іншого напрямку. В червні у Варшаві це був вже 7 набір і кожного разу він показує себе успішним та затребуваним, адже ми постійно отримуємо запити чи повідомлення коли стартує наступний набір.

Академія — це оплачуване навчання, а не повноцінна робота, тому що ви не виконуєте поставленні завдання від ментора чи вашого тім ліда, ви не працюєте як повноцінний член команди ви тільки навчаєтесь новій професії.

Інтерни кожного дня вчаться, слухають лекції і виконують домашні завдання. Так, навчання інтенсивне, багато нової інформації, про це все попереджали неодноразово. Кожного дня спікери звертають увагу на інтернів, спілкуються з вами, дивляться як ви справляєтесь, як у вас виходить виконувати домашні завдання. Наприклад, коли було завдання підготувати темплейт в BeePro ти просто скопіювала із готових шаблонів і здала його як виконане власне домашнє завдання. Після лекції про технічний маркетинг ви отримали свої домени і треба було підв’язати DNS записи до ESP. На жаль, не розібравшись або не уважно слухаючи лекцію, ти видалила А записи і коли тім лід запитав в тебе про це ти не сказала правду і зробила вигляд, що нічого не видаляла, а все так і було. Вище описала тобі причини чому ти не пройшла далі на навчання в Академії, на жаль, тому що ти не справлялась.

Всі інтерни не працевлаштовуються з першого дня, для початку всі проходять тільки оплачуване навчання, успішно здають екзамен і тільки тоді працюють з менторами в команді (іншими словам стажуються).

На нашій організаційній зустрічі я розповідала, що ви на випробувальному терміні, ви виконуєте завдання, вивчаєте мануали і в кінці ви здаєте екзамен. Як на співбесіді, так і на зустрічах ми говорили, що можемо попрощатись з інтернами в будь який момент, так само і вас просили, якщо ви розумієте що вам важко і ви не справляєтесь підійдіть і скажіть про це відверто.

Ваші аргументи неправдиві. І це ваш сором. Я здогадувалася, що у своє виправдання ви спробуєте знайти мої «помилки» у домашніх завданнях. Отже, по пунктам:
1. Про завдання підготувати темплейт BeePro. По-перше, чіткого завдання не було поставлено, було сказано «погратись» с темплейтом і ознайомитись з функціоналом. Але навіть «погратись» було складно, тому що у половини студентів не підключався wifi (і у мене теж), про що вам говорили усі. У вас дуже слабкий wifi, ваша пропозиція була «роздати собі LTE з телефону». Через що на це завдання було мало часу.
По-друге, я не просто скопіювала темплейт. А я, як раз, «погралася» з ним. Я взяла темплейт, видалила частину блоків, замінила картинки, додала кнопку у хедер, знайшла і замінила лого, погралася з текстами, блоками, кольором і шрифтами. Тобто завдання було виконане. Хтось скопіював, але не я. У когось було краще, через спроможність підключитися до вашого wifi і мати більше часу на виконання завдання. Більшість студентів зробили як я. У мене на компьютері залишився мій темплейт)) Можна порівняти оригінал і моє завдання))
2. Завдання з підключенням DNS записів до ESP. Так, я зробила помилку видаливши A запис, навіть не зрозумівши цього. Я вперше цьому навчаюся, і робити помилки — це нормально. Спочатку, нерозуміючи, що я зробила — я заперечувала. АЛЕ потім запитала у Тім ліда, що робити, він порадив написати вашому технічному експерту і питання було вирішено. Я просто додала A запис)) І все)) Навіть ваш експерт підтвердив, що це незначна річь. Подвійний сором тобі, Віко. На наступний день ти запитала мене про цю помилку, я відповіла, що все гаразд і в тому немає нічого серьйозного.
Але справа навіть в тому, що я не одна зробила таку помилку))) А звільнили тільки мене. Просто не хочу «валити» колег.
3. На третій день, коли питали про домашнє завдання, я була одною із небагатьох людей хто впорався з ним і не мав жодних питань. Це підтверджує, що ваші слова «я не справлялась» НЕправдиві.
4. Ваші аргументи ви повинні були мені сказати під час звільнення. А не видумати причину про «аленький цветочек», «еб*ашить на выходных» і тд. Із DNSками зробила «помилку» не тільки я, темплейт я змінила. Підкреслюю, я не була кращою, але не була і гіршою.
5. Перший раз я почула, що ви можете попрощатись з інтернами — в перший день стажування. АЛЕ. Є одне але. Ви не можете звільнювати з випробувального терміну без обґрунтованої причини. Під час бесіди зі мною аргументом був «аленький цветочек». Ваші причини описані в коментарі — я спростувала. Академія — це не оплачуване навчання, а робота з випробувальним строком. Кожен підписує оффер, в якому чітко зазначено «випробувальний термін — 1 місяць», «обов’язки», «розмір заробітної плати на випробувальний термін і по його закінченню».

Я очікувала, що вам сказати окрім цього буде нічого. Робити помилки, а як ви ще кажете, під час навчання — це не сором. Сором, це звільнювати за «аленький цветочек, который не готов еб*ашить». Сором — навіть говорити таке! Сором — це вигадувати причини для виправдовування абсурду.

Viktoriia Hryshko як часто у вашій компанії перепрацювання на вихідних?

По якому рейту оплачуються перепрацювання?

Чи були звільнення із-за відмови перепрацьовувати?

Мені здається, що відповіді ти не отримаєш. Особисто мене, і впродовж Академії не інформували про оплату овертаймів, чи перепрацювань на вихідних. З чого виникає, що вони неоплачувані. Більш того, керівництво відкрито говорить, що краще «трохи» працювати і у вихідні. Якщо цього не робити — показники можуть впасти...за що вони потім і звільнюють.

1) Як часто у вашій компанії перепрацювання на вихідних?

Відправки листів йдуть регулярно (на вихідних у тому числі). Чому? На вихідних найпотужніший трафік в розрізі тижня. Маркетолога ніхто не змушує відкривати ноут у свій вихідний і щось робити. Професійний маркетолог може оптимізувати свої робочі процеси і планувати всі відправки в п‘ятницю на два дні вперед. За таких умов достатньо виділити всього 10 хвилин один раз на день та подивитися свої показники, перевірити чи нічого не зламалось, чи нічого ви не забули зробити в п‘ятницю. Якщо вам складно все робити в п’ятницю, то це можна зробити і в день відправки.
Я прийшов в компанію 2 роки тому (це був перший набір). І з того дня кожні вихідні я щось роблю по роботі. Я це роблю не через те, що мене ЗМУШУЮТЬ це робити, а через те, що мені це подобається, а ще мені подобаються бонуси. Також я вважаю дуже крутою концепцію «чим більше працюєш, тим більше отримуєш». Це не дасть тобі сидіти на місці, а змушуватиме постійно розвиватись і оптимізувати все навколо себе. За 2 роки досяг рівня ТЛ і зараз маю свою повноцінну команду.

2) По якому рейту оплачуються перепрацювання?

Виходячи з відповіді на перше питання можна зрозуміти, що за робота на вихідних додатково не оплачується, але чим більше ти працюєш, тим більше грошових бонусів ти отримуєш.

3) Чи були звільнення із-за відмови перепрацьовувати?

За це нікого не звільняли. Звільняють за факапи і небажання працювати.
Ніхто нікого працювати на вихідних насильно не змушує. Оптимізуєш свою роботу грамотно — не працюєш на вихідних.

чим більше ти працюєш, тим більше грошових бонусів ти отримуєш

Поясніть

Підтримали: Eugene KovalAnton Paputsia

У нас в EPC Network існує система бонусів. Чим більший особистий результат ти маєш — тим більший місячний бонус ти отримуєш.
Тож виходячи з цього, можна зробити висновок: для того щоб мати гарний результат, треба гарно працювати, а інколи навіть перепрацьовувати. І в такому випадку твої овертайми повністю покриваються крутими бонусами, які своєю чергою можуть досягати рівня заробітної плати та вище.
Подібних грошових та не грошових бонусів у нас багато. Це можуть бути щоденні, щомісячні або щоквартальні бонуси. Наприклад, нещодавно був розіграний новенький iPhone 14 серед маркетологів. Різні сертифікати, навушники, годинники та інше... Ми мотивуємо кожного співробітника бути кращим. А для того щоб бути кращим — потрібно багато працювати.

Ярославе, якщо у вас є ще якісь запитання, або вам потрібні ще якісь пояснення — то ви можете прийти до нас на співбесіду та дізнатись про все що вас цікавить.

Коли гарна винагорода то відсутня потреба перепрацьовувати.