EPAM

понад 1500 спеціалістів
Київ, Харків, Львів, Дніпро, Одеса, Вінниця, Івано-Франківськ, Ужгород, Хмельницький, Черкаси, Чернівці

5 вересня 2025 22:36

Ruslan Skira, Python developer

Відгук про роботу в EPAM (4 роки) і я рекомендую.
Плюси:
— Більшість співробітників — професіонали, які добре знають свою справу.
— Внутрішні курси та все, що пов’язано з навчанням. Людина, яка за це відповідає в EPAM, дуже крута!
— Допомога українцям. Я бачив, скільки зусиль і грошей було інвестовано в це. Дуже вдячний за це керівництву.
— Офіси в різних країнах, можна зайти в гості.
— Підтримка студентів в університетах.
— Підтримка власних ідей.
— Ви навчитеся писати листи на листи. Рекомендую пройти курс «Бюрократія та як писати листи».
— Організація роботи та такі речі, як технічна підтримка. Я купив для роботи окремий ноутбук з Linux.
— Досвід буде дуже корисним.

Мінуси:

— Повна відсутність соціальної роботи серед колег. Я жодного разу не був на жодній зустрічі вживу з епамівцями. Тобто з початком COVID-19, коли я прийшов, всі соціально-комунікативні офлайн-заходи були скасовані. І це точно не тому, що я щось пропустив.

— Ви можете працювати на проєкті й ніколи не побачити колегу. Це сприймається нормально, але для мене навіть зараз це дивно. І це не через проблеми зі зв’язком, а через таку внутрішню не-культуру.

— Підхід до вибору проєкту такий, що їх багато, і людей багато, тому весь час відбуваються зміни. Я працював на проєкті, де за 2 місяці повністю змінили всю команду, окрім мене, оскільки ніхто не хотів затримуватися. Тоді я цього не зрозумів, але саме це пізніше стало причиною, чому я залишив компанію.

— У разі особистого конфлікту ти сам, ніхто не буде вникати — просто переведуть на інший проєкт.

— З росіянами та білорусами працювати важко, оскільки «не все так однозначно».

— Не працюють із ФОП іншої країни.

— Не переводять українців у локації за кордоном. Я особисто знаю приблизно 10 епамівців, які хочуть, щоб їх перевели, але цього не відбувається. Це не пов’язано з проєктом, рейтом чи замовником, оскільки всіх білорусів, яких я зустрічав, без проблем переводили в локальні офіси.

— Про перегляд зарплати забудьте.

— Монітор не видадуть.

— Ноутбук тільки на Windows або свій, але тоді два дні доведеться встановлювати необхідне програмне забезпечення.

Я комунікабельний, але писати комусь із компанії не хочу, бо зв’язків — нуль. І як досвід, я задоволенний що попав і працював в ЕПАМ.

Та лайно той епам))) проросійська галера з нуль поваги до працівників))

Підтримали: Олександр Данічев