13 березня 2025 9:51
Працюю в ЕПАМ 4,5 роки з перервою в 1 рік на війну. Пішов у військкомат 25 лютого 2022 року з чітким розумінням куди і чому. Через кілька днів вже приймав участь в формуванні 125 бригади. Далі Академія Сухопутних Військ, випуск і розподіл в 71 бригаду особливого призначення. Пройшов з нею Донецьку, Харківську і Луганську області, брав участь в контрнаступі під Ізюмом. Весною 2023 демобілізувався за сімейними обставинами, тому можу оцінити ЕПАМ також і з цього боку.
Почну з того, що попав в ЕПАМ після одної співбесіди, на якій мені відразу сказали, що я стронг мідл і якраз таких треба). Після кількох місяців роботи, я вже свічнувся в Автомейшн тестувальники і компенсація відчутно виросла. І жодного разу вона не падала і не призупинялася, навіть коли я не працював, а був на фронті.
Крім того, була одноразова допомога в 1000 доларів для всіх співробітників на початку війни і ще одна додатково в розмірі місячної компенсації при мобілізації. Більш того, я отримав від компанії набір бронежилет + шолом + окуляри, що вже зовсім неочікувано було.
Тобто з точки зору фінансової підтримки ЕПАМ — вище всяких очікувань.
Не можу не відмітити і соціальну підтримку. На той час мій RM — Андрій Вальковський — спілкувався зі мною частіше, ніж моя мама) Регулярно було: «Як ти?». І це давало розуміння, що за мною сильний тил, надійна команда і компанія. Це давало сили.
Ще один щасливий досвід для мене — повернення в мирне життя. Тут знову ж таки, дякуючи компанії та RM, мені знайшли і курси, і зайнятість і потім проект. Все було ідеально.
Чому не пишу про мінуси? Чи їх немає? Звичайно, що є — наприклад, на початку війни була хвиля хейту на ЕПАМ щодо не дуже рішучої позиції. Справедливо? Так. Чи можна зрозуміти з точки зору міжнародного глобального бізнесу без особливих сентиментів до України — мабуть теж так. Все ж це наша війна, а не американців чи тим більше білорусів. Тому для мене що було — то було. І я дуже вдячний компанії і моїм колегам за підтримку, за цінності і за досвід.
Почитав тут коментарі, відгуки... Багато не дуже гарних. Мабуть мені в чомусь повезло. А можливо я просто роблю те, що повинен і шукаю в усьому щось позитивне...