7 травня 2025 13:10
Хотів би поділитися своїм рекордним терміном співпраці із Elitex. Відгукнувся на вакансію, наступного дня провів бесіду із рекрутером Вікторією Дзюба, запланували співбесіду на Пн та вже у Вт отримав позитивний відгук та оффер, який я підписав у той же день. Загалом хайрінг процес зайняв 3 робочих дні, і проходив у дуже приємній атмосфері. Усі були в захваті від майбутньої співпраці, але вже наступного дня о 9 ранку рекрутер із прикрістю повідомила, що вони змушені скасувати мій офер через нібито фінансові труднощі у замовника.
І можливо я б відреагував інакше, якби не поквапився і не відмовився від іншого, менш привабливого оффера у день підписання (нажаль такого досвіду не мав у минулому). Звісно я обурений цією ситуацією і ставленням компанії до співробітників, або майже співробітників, тому що, ще не підписали сам контракт. Звісно ніхто не погодився на якусь там компенсацію, за той самий notice period.
На мою думку, що компанію із 10 роками досвіду можна вже називати зрілою, але такі вчинки кажуть зворотнє. В першу чергу ця ситуація має дати розуміння компанії, що існують не лише її інтереси, чи забаганки клієнта, а ще і якісь зобовʼязання перед тими хто заробляє гроші для них. Допоки офер не підписано — так, призупинити пошук роботи є нормальним. Але у випадку підписання оферу кандидат не повинен залишатися крайнім: відповідальність мають нести замовник або компанія, і цього недостатньо вирішити лише вибаченнями.
Сподіваюсь що робота після підписання контракту більш стабільна та надійна, судячи з відгуків нижче, але хочу попередити про можливі ризики, тому робіть оцінку і висновки цій ситуації самостійно та зважено.
Вдалої співпраці!
Рустаме, дякуємо за відгук!
Радіємо, що процес найму, спілкування з нашою рекрутинг спеціалісткою та атмосфера справили на Вас позитивне враження. Нам дуже прикро, що ситуація склалась не так, як ми всі того очікували. На жаль, у нашій галузі, між підписанням оферу та підписанням остаточного контракту існує період взаємного ризику. У цей час і кандидат може змінити рішення, і клієнт — з незалежних причин — внести зміни в проектне планування, що і відбулось. Для нас це теж вкрай рідкісна ситуація, яку було взято до уваги та опрацьовано командою внутрішньо.
Ще раз дякуємо Вам за приділений час та зусилля, які були високо оцінені нашою командою та клієнтом, не залежно від кінцевого результату.
Щиро сподіваємось, що Вам вдасться знайти комфортний гарний проєкт і, можливо, нам ще вдасться попрацювати разом у майбутньому.
Хочу трошки підкорегувати Вашу відповідь, не у «нашій галузі», а у «вашому ставленні і баченні, де є лише ваші інтереси». Навіщо тоді взагалі весь цей цирк із підписанням якогось непотрібного папірця?
Це вкрай дивна ситуація, коли клієнт який був у захваті від мого досвіду, зі слів рекрутера, вже через декілька годин відмовився від найму взагалі і ви, як компанія, навіть не спробували вирішити ситуацію і бік, майже свого, співробітника. Тому не важко зробити висновок що у Elitex клієнт на першому плані, а співробітники просто виконавці. Про жодну «сімейну атмосферу», на якій ви так наголошуєте, не може йти мови.
Тобто ваша команда скіланулась за мій рахунок, дякую що хоч це визнаєте.
Сподіваюсь, ваше зізнання, вбереже інших кандидатів від моєї помилки і раджу ДУЖЕ задуматися перед погодженням вашого «офера» якщо в них будуть інші варіанти.