ELEKS

понад 1500 спеціалістів
Київ, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Берлін (Німеччина), Ряшів (Польща), Краків (Польща), Лондон (Велика Британія), Спліт (Хорватія), Таллінн (Естонія), Торонто (Канада), Чикаго (США), Аргентина, ОАЕ (Аджман)

10 травня 11:14

Artem Shyianov, Senior iOS developer

В Linkedin отримав повідомленя від Valeria S. О відкритій вакансії careers.eleks.com/...​s/senior-ios-developer-8 після чого вона запитала чи знаходжусь я в польші і мої зарплатні очікування. Через деякий час отримав від неї повідомленя що вони розглядають лише кандидатів в Польші зі всім пакетом документів. Виникає питання чому не підходить украінский фоп чи можливість відкрити фоп в польші, хоча в опису вакансії написано що підходить локація Київ чи закордон. Дуже дивне враження що українців будьто за кордоном чи віддалено кампанія взагалі не розлядає?

Артеме, доброго дня!

Дякуємо за Ваш коментар та зворотній зв’язок. Нам дуже прикро, що після спілкування з нами у Вас склалося таке враження, тому ми б хотіли надати більше деталей.

Ми завжди дбаємо про дотримання вимог місцевого законодавства в тих країнах, де ведемо діяльність і де проживають наші спеціалісти. У випадку з Польщею, податкове законодавство країни не визнає діяльність через іноземний ФОП (зокрема, український) як легальний формат постійної комерційної співпраці. Такий підхід може викликати питання з боку контролюючих органів — як до спеціаліста, так і до компанії. Тому ми дійсно не розглядаємо формат співпраці з українськими ФОПами, якщо кандидат знаходиться в Польщі чи іншій країні.

Разом з тим, в Польщі ми відкриті до співпраці з польськими ФОПами (контракторами) — але, на жаль, маємо досвід, коли попередні домовленості щодо відкриття відповідної форми співпраці не реалізовувалися, і обидві сторони втрачали час. Саме тому ми надаємо перевагу тим кандидатам, які вже мають оформлений ФОП у Польщі на момент спілкування із рекрутером.

Зі своєї сторони можу вас запевнити, що компанія ELEKS дуже активно розглядає співпрацю з українцями за кордоном. Але дотримання умов місцевого законодавства в країні проживання є обов’язковою умовою.

Щодо вказаної локації «Київ» у вакансії — вона означає, що ми також розглядаємо кандидатів, які проживають в Києві чи інших містах України. В такому разі ми розглядаємо можливу співпрацю зі спеціалістами як ФОП, гіг-контрактом або іншу форму співпраці згідно з чинним законодавством України.

Артеме, ще раз дякуємо за Ваш час і відгук, він важливий для нас, адже дозволяє поглянути ще раз на наші існуючі процеси і комунікації, і відповідно покращити досвід взаємодії з кандидатами.

Якщо у Вас є бажання обговорити ситуацію детальніше, будемо раді поспілкуватися — напишіть, будь ласка, нам у приватні повідомлення або на e-mail [email protected], і ми домовимось про зручний для Вас час для зустрічі.

З повагою,
Катерина Андрущенко
Head of Employee Relations, ELEKS

Дуже дивно томущо мене питали лише за легалізацію у польщі, про Україну там немає і згадки, а в кінці написали що вже є кандидат в польші

Тобто ви кажете, якщо я знаходжусь за кордоном в хочу працювати за укр фопом, я повинен повертатись в Україну?

Артеме, доброго дня!
Як зазначала в коментарі вище, на жаль, ми не розглядаємо формат співпраці з українськими ФОПами, якщо кандидат знаходиться в Польщі чи іншій країні, оскільки це порушує вимоги місцевого законодавства.