DNA325

до 20 спеціалістів
Одеса, Остін (США)

Вирішив відгукнутися на вакансію **Senior Android Developer**. Досить швидко зі мною зв’язалася HR @yuliiam і попросила відповісти на кілька анкетних запитань. Після цього запропонували виконати тестове завдання. Окремо й чітко обговорили, що тестове **оплачується**. Я погодився.

Кілька вечорів після роботи я присвятив виконанню завдання: 100% Kotlin, акуратна архітектура, покриття тестами, TODO на майбутні покращення — словом, зробив так, як хотів би, щоб робили для мене. Відправив усе згідно з вимогами: створив приватний Git-репозиторій, додав зазначених рев’юерів, усе як просили.

Яким же було моє здивування, коли через кілька днів отримав відмову з таким поясненням:

> «They were expecting the solution to be implemented using Android native code, while the submitted project focused on a backend implementation in C.»

Тут навіть важко вирішити, що більше вражає. Те, що текст виглядає як згенерований нейромережею — дрібниця. Але твердження про те, що моє Android-рішення на Kotlin нібито «focused on a backend implementation in C» — це вже щось новеньке. Складається враження, що ніхто моє тестове навіть не відкривав.

Мимоволі виникають цікаві думки: можливо, компанія збирає тестові завдання у довірливих кандидатів, пересилає їх замовнику, отримує оплату, а потім розсилає всім якийсь випадковий шаблонний текст із відмовою? Або ж це банальна халатність конкретних людей. Вирішуйте самі.

У підсумку: кілька витрачених вечорів, оплати немає, змістовного фідбеку — теж. Враження максимально негативні. Вкрай не рекомендую співпрацю з цією компанією. Підозрюю, що я далеко не єдиний у подібній ситуації.

Олеже, дякуємо за ваш коментар.

Питання оплати тестового завдання наразі повністю закрито. Кошти перераховані, включно з додатковим бонусом як компенсацією за затримку.

Щодо отриманого фідбеку: ми перевірили внутрішній процес і встановили, що на етапі комунікації між сторонами відбувся збій. Ми розуміємо, що це могло створити враження неповаги до вашої роботи, і нам прикро, що ситуація склалася саме так.

Оплата тестових завдань у таких процесах здійснюється клієнтом, однак координація виконання домовленостей — це зона нашої відповідальності. У цьому випадку процес був відпрацьований некоректно, і відповідні зміни вже внесені.

Ми не використовуємо тестові завдання поза межами конкретного процесу найму.

Бажаємо вам успіхів у подальших професійних проєктах.

Перейти до дискусії

-Note: Наш клієнт розглядає кандидатів ТІЛЬКИ, які НЕ знаходяться в Україні

Так а шо ви постите на українських ресурсах вакансії?
Хочете заробити норм грошей як контора-прокладка, і треба дешева робоча сила, але шоб з гарантіями шо не загнеться від прильоту? — Так шукайте в інших країнах. На кожну хитру сраку є свій гвинт з лівою різьбою ;)

Павле, дякуємо за Ваш коментар. Хочемо зазначити, що розміщення нашої вакансії відповідає правилам використання DOU і не порушує жодних встановлених норм. Об’єктивно, за даними Ahrefs, значна частина аудиторії розділу з вакансіями складається з користувачів, які перебувають у Польщі, Німеччині та інших локаціях за межами України, що свідчить про міжнародний характер цього ресурсу.
Рішення нашого замовника шукати кандидатів поза Україною не є відображенням його оцінки вартості українських фахівців, а обумовлено необхідністю забезпечення стабільності та безперервності проектів у цей непростий час.

Перейти до дискусії