Devart

Харків, Львів, Кошице (Словаччина), Прага (Чехія)

8 липня 21:14

Nataly A, Senior Brand Manager

Дуже рідко залишаю відгуки, але це саме той випадок, коли хочу звернути увагу на проблему. Особливо тому, що бачу тенденцію до повторення подібної ситуації (про що також писала Ольга Маковська у своєму відгуку нижче). Ознайомившись із великою кількістю позитивних відгуків про компанію, я вирішила подати свою кандидатуру на позицію Head of Marketing. Зі мною досить швидко зв’язалися та запросили на співбесіду. Після другої співбесіди з безпосередніми керівниками у мене виникло відчуття, що ми обговорюємо не зовсім ту роль, на яку я подавалася. Я поділилася цим із рекрутером і прямо запитала, чи справді це менеджерська позиція, яка відповідає опису вакансії. У відповідь отримала запевнення, що все відповідає опису, просто роль приблизно на 70% є hands-on. Це здалося логічним, тому я вирішила продовжити процес, сподіваючись, що на наступних етапах картина стане зрозумілішою.
Згодом мене запросили на наступний етап та надіслали тестове завдання. Я із задоволенням прийняла цей виклик. Щоправда, сам кейс видався мені досить вузьким для рівня Head of Marketing, але я припустила, що він покликаний оцінити логіку мислення та розуміння unit economics. Саме після обговорення тестового завдання стало зрозуміло, що очікування компанії не збігаються з позицією, на яку мене запросили. Пізніше я отримала лист із відмовою, де серед причин було зазначено недостатній рівень компетенцій у сферах B2B acquisition, PPC/paid channels, наповнення воронки, CRO та роботи з окремими каналами залучення. Це мене здивувало, адже саме ці компетенції не є ключовими для вакансії Head of Marketing у тому вигляді, в якому вона була описана. Я вирішила уточнити ситуацію та отримала підтвердження своїх припущень. Мені повідомили, що «в процесі додаткового уточнення потреб команди фокус позиції змістився в бік Growth / Demand Generation».
На жаль, про цю суттєву зміну я дізналася лише після проходження кількох етапів співбесід і виконання тестового завдання.
Не маю жодних претензій до людей, з якими спілкувалася, усі були професійними та відкритими. Проте складається враження, що внутрішня комунікація між командами дала збій. Шкода і часу кандидатів, і часу самої компанії, адже подібних ситуацій можна було б легко уникнути, якби зміни щодо ролі комунікувалися одразу.

Вітаю!
Дякую за відгук і за те, що поділилися своїм досвідом проходження процесу.

Хочу внести кілька уточнень для повноти картини. Практичний характер ролі (близько 70% hands-on execution) ми проговорювали відкрито ще на початкових етапах — ви згадуєте це й у відгуку. Побудова demand generation та робота з paid-каналами також були частиною опису вакансії, і саме навколо цих компетенцій будувалось оцінювання. Тобто йшлося не про заміну ролі, а про те, що в процесі команда чіткіше пріоритезувала, які саме напрями всередині цього hands-on фокусу є критичними під поточні задачі.

Разом з тим погоджуюсь із справедливою частиною вашого зауваження: коли команда в процесі чіткіше визначила пріоритетні напрями всередині цього фокусу, нам варто було явно проакцентувати це перед фінальними етапами. Цей висновок ми вже врахували в роботі рекрутмент-команди.

Дякую, що відзначили професійність колег, з якими спілкувалися. Ми високо оцінили вашу структурність і розуміння ключових маркетингових метрик — і щиро бажаємо знайти роль, де ваші сильні сторони будуть у центрі фокусу.

Vira, Recruitment Lead