Devart

Харків, Львів, Кошице (Словаччина), Прага (Чехія)

22 грудня 2025 18:43

Olga Makovska, Product Marketing Manager

Це мій перший відгук на DOU, для його написання я спеціально зареєструвалася на платформі. Хочу поділитися своїм досвідом проходження процесу відбору в цю компанію на позицію Product Marketing Manager. Ініціатива щодо контакту виходила від рекрутера компанії, який запропонував мені цю вакансію. Після ознайомлення з описом я одразу звернула увагу на кілька моментів, які, на мою думку, могли викликати питання, і повідомила про це на початковому етапі спілкування. Мене запевнили, що ці аспекти не є критичними, і ми можемо продовжувати процес.
Надалі я пройшла кілька етапів співбесіди. Сам процес відбору справив позитивне враження: комунікація була коректною та професійною, питання — доречними, а загальний досвід — приємним. Загалом на всі етапи я витратила понад 2,5 години, що є нормальним для подібних позицій.
Однак за підсумками співбесіди я отримала відмову з причини, про яку повідомляла ще на самому початку і щодо якої мене попередньо запевнили, що вона не є принципово важливою. Саме це викликало розчарування, оскільки за наявності цієї інформації з самого початку процес можна було завершити раніше, зекономивши час обох сторін.

На жаль, такий підхід до відбору залишив негативне враження, тому не можу рекомендувати компанію з точки зору організації рекрутингового процесу.

Вітаю, Ольго!
Дякуємо вам за відгук і за те, що поділилися своїм досвідом участі у процесі відбору. Нам приємно, що ви позитивно оцінили рівень комунікації та сам формат співбесід.

Ми також уважно поставилися до вашого коментаря щодо важливості чіткого узгодження критичних вимог до ролі на початковому етапі. Це слушне зауваження, і ми додатково посилили фокус на тому, щоб такі очікування були максимально прозорими від самого старту комунікації.

Водночас хочемо підкреслити, що фінальне рішення було пов’язане не з відсутністю у вас експертизи, а з потребою у дещо глибшому рівні досвіду саме в SEO під задачі цієї конкретної позиції. Ми високо оцінили вашу експертизу в PPC, побудову команд, роботу із метриками та вашу сильну комунікацію.

Дякуємо за конструктивний фідбек — він допомагає нам удосконалювати процеси. Бажаємо вам подальших професійних успіхів та звісно будемо раді залишатися на звязку)