30 травня 12:50

Дмитро Непосидяка, middle PHP developer

Мутна компанія, ходив до них на інтервʼю.
Після hr співбесіди назначили технічну. Там мене чекав якийсь чоловік, включати камеру не захотів. Запитав декілька банальних питань по php і сказав що цього досить. Я ще подумав, що це було найшвидше і найлегше інтервʼю евер. Вкінці я захотів дізнатися подробиці по проекту на який шукають виконавця, а він відповів що нічого не знає і якось відлюдькувато намагався скоріше закінчити діалог. Тю.
Після того мене запросили ще на одну hr співбесіду. Де ми поговорили, що попереднім етапом вони задоволені і що треба буде пройти ще одне технічне, але довше і складніше. Ну ок, я того і чекав. Через декілька днів мені просто написали, що в мене мало досвіду. Тю.
Дивний процесс в них. Нормального технічного не було. Я думаю, вони брешуть.

Підтримали:  Андрей Кравченко

Дмитро,

Дякуємо, що знайшли час та бажання поділитись Вашою думкою.

Нам шкода, що в Вас залишились питання, адже ми вважали, що на HR співбесіді ми їх усі охопили.

З приводу етапів проходження інтервʼю, хочу нагадати, що на цю позицію в нас є три етапи:
Перший — дзвінок який триває 10 — 15 хвилин і на якому є лише базові питання;
Другий — HR співбесіда, де Вам розповіли про проект та зауважили, що фідбек по дзвінку та HR інтерв’ю буде впродовж 3-х робочих днів. Попередили, що в разі позитивного фідбеку, та вашої згоди продовжувати, буде третій етап.
Третій етап — це є повноцінна технічна співбесіда, де будуть більш складні питання, та на котрій тім лід оцінює кандидата з технічного боку, більш детально розповідає про проект і відповідає на всі його питання. Нам шкода, що Ви не взяли участь у фінальній співбесіді, оскільки наразі ми обрали інших кандидатів.

Дякуємо Вам за приділений час, та цікавість до нашої компанії. Якщо в вас залишились питання, звертайтесь, будь ласка, особисто до мене.

З повагою,
Лілія

більше того скажу, в мене взагалі не було технічного, проекти в них це односторінкові сайти з якимись товарами, схоже на e-commers, дейліків як таких з командою нема, бо кожен сам по собі, робота не складна, але відсутність нормальної комунікації і вимог вбиває все хороше, нажаль( бо так то можна було б і працювати, лише налагодити процеси потрібно

Андрію,

Дякуємо, що продовжуєте цікавитись нашою компанією та знаходите час висловити свої думки.

Ми щиро шкодуємо, що Ваш досвід роботи у нашій компанії не виправдав Ваших очікувань.

Хотілося б нагадати, що Ви обіймали поєднану роль QA та PM, і процес відбору на цю позицію суттєво відрізняється від процесу відбору на роль PHP developer. Оскільки у Вас був значний досвід у QA, Ваші знання в цій галузі були перевірені під час виконання тестового завдання та повністю задовольнили наші вимоги. Тому наші запитання на співбесіді були зосереджені на Ваших PM навичках.

Наша компанія працює з різноманітними проєктами. Під час HR-співбесіди ми завжди повідомляємо, на який проєкт планується залучити кандидата, надаючи детальну інформацію про нього. Якщо у кандидата залишаються питання, він може поставити їх на останньому технічному інтерв‘ю та отримати вичерпні відповіді.

Також хочемо нагадати, що до Ваших обов’язків у ролі PM входило налагодження процесів розробки та забезпечення ефективної комунікації з командою.

Наразі ми проводимо реорганізацію, спрямовану на покращення роботи команди. До роботи на ці проєкти долучається досвідчений PM, який оптимізує процеси та комунікацію в команді.

Якщо у Вас є конкретні пропозиції щодо покращення нашої роботи, будемо дуже вдячні за Ваші поради.

Будь ласка, звертайтесь особисто до мене, зателефонуйте або напишіть. Ми обговоримо це детальніше. Ваш досвід і знання можуть допомогти нам зробити робоче середовище кращим для всіх.

З повагою,
Марина