30 червня 12:04

Mykhailo Humen, Python Developer в Peppernode

Нещодавно завершив курс Algorithms in Practice від CS Osvita і можу сміливо рекомендувати його всім, хто хоче системно розібратися з алгоритмами та структурами даних.

Найбільше сподобалося те, що курс побудований не навколо заучування готових рішень, а навколо розуміння. Кожна тема пояснюється від базової ідеї до практичного застосування, а домашні завдання змушують дійсно розібратися в матеріалі. Саме під час виконання домашніх робіт я відчув найбільший прогрес.

Окремо хочу відзначити лектора Івана Петрушенка. Матеріал подається дуже структуровано, з великою кількістю інтуїтивних пояснень і прикладів. Завдяки цьому навіть складні теми, такі як динамічне програмування, графи чи різні алгоритмічні патерни, стають зрозумілими.

Сподобалося і те, що курс охоплює широкий спектр тем: алгоритми сортування, структури даних, жадібні алгоритми, динамічне програмування, графи, дерева та багато іншого. При цьому всі теми логічно пов’язані між собою.

Це точно не той курс, який можна «прослухати у фоновому режимі». Він вимагає часу, регулярної практики та бажання розв’язувати задачі. Але саме завдяки цьому після завершення відчувається реальний прогрес у алгоритмічному мисленні та підході до розв’язання задач.

Дякую Івану Петрушенку та команді CS Osvita за якісний курс і чудову організацію навчання.