15 січня 2020 13:02
Попав в компанію більше 3 років тому. Зателефонували якраз у той момент коли я шукав нову роботу і так як до цього нічого цікавого не знайшов, вирішив зайти в Terrasoft (як то кажуть — співбесід багато не буває). На щастя на співбесіді не було цих веселих питань: ким ви бачите себе через 5 років? що ви будете робити якщо вас зменшили і кинули у блендер? і т.д. Поспілкувалися з HR, з тех.лідом і через 3 дні я співробітник компанії. На той момент в компанії було два основних напрямки — це сам продукт і проекти (заточка системи під конкретного клієнта). Чомусь всі відгуки ззовні про копанію були сформовані на основі роботи в проектах, оце все типу: ковбасити старий код, переработки і т.д. На щастя (або на жаль) я попав відразу в R&D команду. На даний момент працюю в тій же команді і не маю бажання міняти ні компанію ні команду. Подобаєтсья те, що потупити на роботі не вийде. Постійно потрібно розвиватися і розробляти щось нове. З плюсів можу виділити основні для мене:
— чудовий скрам (не знав до цього що він може бути настільки ефективним)
— постйний розвиток та шерінг знань між команадами і окремими людьми (круті тех.ліди, регулярні мітапи, внутрішня вікі і т.д)
— мінімальний рівень бюрократії
— відкритість компанії до пропозицій співробітників та змін (будь-хто може подати ідею і отримати адекватну відповідь). За час мої роботи змінилося дуже багато — від комфорту робочих місць до регламентів роботи команд.
Для мене як дева, було дуже хорошим показником те, що на останній IT конференції для мене (майже) не було теми, про яку б я не чув на внутрішніх мітапах або не пробував пощупати в рамках роботи в команді.