Corezoid

Дніпро, Редвуд-Сіті (США)

Слідкуючи, скільки людей звільняється з цієї так би мовити компанії (дуже хочеться її назвати недокомпанією) майже кожні два тижні, мене дуже дивувало, чому ці люди ніколи не пишуть відгуки тут, на доу, чому не допоможуть іншим зберегти свою нервову систему і не потрапити сюди.
Отже, якщо ви хочете стати справжнім мазохістом та пропрацювати навички справжнього терпіли, то вам неодмінно сюди! Тут людей не цінять зовсім: будь ви досвідчений спеціаліст або розумний юнак, який прагне вчитися і приносити прибуток — директор все одно знайде нагоду вас знецінити і принизити перед усім колективом і це буде відбуватись періодично, щоб ніхто про це не забув.
Дуже хочу поділитися своїм досвідом: я пропрацювала тут один рік і три місяці. Чому так довго? Тому що я не живу в Дніпрі, працювала повністю віддалено і на щастя ще багато чого не чула і не бачила в кулуарах і на очних дзвінках з директором цієї «чудової компанії». Інакше пішла би набагато раніше, бо подібне ставлення від директора і деяких його наближених людей, цей хамський тон і образи в сторону співробітників (наприклад: «Ви просто дебіл») вважаю повністю неприпустимим.
Із плюсів:
- Колеги, з якими я перетиналася регулярно, дуже хороші люди, професіонали своєї справи, готові завжди допомогти.
- В офісі є обіди (кому це цікаво) і досить смачні.
- Деякі задачі будуть співпадати з вашими прямими обов’язками.
- Із плюсів на цьому мабуть все....
Із мінусів:
- Співбесіда: Комунікація із HR тягнулась 2 місяці: після першого інтерв’ю не було фідбеку майже місяць, наступні співбесіди теж довелось чекати.
- Запрошення на знайомство з компанією: Мене запросили приїхати на тиждень, попрацювати в офісі, познайомитися із командою. Поселили в дуже поганий готель Хутір. Потім вони запитали, чи сподобалось мені там, бо сказали, що їм важливо це знати, щоб не селити туди потім інших співробітників. Я сказала правду, але пізніше почула, що вони і досі туди селять приїжджаючих до них співробітників. Навіщо було питати, незрозуміло. Наступного разу, коли я приїхала, я сама зняла готель на свій смак.
- Техніка: Вся компанія працює на Apple, це добре, але мені видали старий макбук із роздутим акумулятором, із-за чого сам ноут хитався на столі. Через два дні я попросила його замінити, мені видали наступний старий ноут (2017 року), де не працював один із входів для зарядки, западали деякі літери на клавіатурі і були подряпини.
- Особисті кордони: Для внутрішньої комунікації компанія використовує Телеграм. Для мене це було дуже дивно, до того ж вони мають свій розроблений канал для обміну інформацією, але його ніхто не любить, бо він якось іноді погано працює, і усі переходять в Телеграм. Отже там створюють дуже багато груп, куди вас можуть додати (хоч ви там іноді зовсім не потрібні), групи можуть бути створені пізно ввечері, вночі, і вам про це будуть надходити повідомлення у будь-який час. Вам також можуть писати дуже пізно, але про якусь неважливу новину, наприклад просто про те, що у вас завтра буде дзвінок: «Закинула дзвінок на завтра». Коли ви ввічливо попросите писати вам в рамках робочого часу, то вам скажуть, що «ми ще в цей час працюємо» і дуже здивуються, що ви в 23:20 вже не працюєте (я розумію, що бувають термінові випадки, але тут мова не про них). Після цього на вас можуть пожалітися директору і потім вас звільнять, не пояснюючи причину, тому що причина спонтанна і безглузда, і вони не можуть знайти сміливість її пояснити, а юрист вам відповість, що «згідно договору, ми не повинні нічого пояснювати». Також вам можуть пред’явити претензію, що в Телеграмі не видно ваш номер телефону, бо їм так незручно. А те що це ваш особистий телефон і ваше рішення показувати в Телеграмі свій номер або ні, і це їх проблема, що вони не можуть купити наприклад підписку Slack або Teams, все це нікого не цікавить.
- Програми для роботи: Якщо ви розраховуєте, що будете користуватись професійними тулами, за які треба платити, ви дуже помиляєтесь. З мого досвіду було наступне: Я попросила купити ліцензію на програму, яка коштує 62 долари і немає обмежень щодо строків, для своєї роботи, тобто для створення скріншотів, гіфок та коротких відео для документації компанії. Мені відмовили, пояснюючи це як марнотратство коштів компанії. Пізніше мені надіслали ту ж саму програмку, але піратську, яка також добре працювала. Через рік за моїм запитом мені замінили ноутбук на повністю новий, але програмку знову надіслали піратську. Тож, це Р — рівень цієї «компанії».
- Задачі: Більша половина задач була спонтанною, «термінові від АП (тобто директора)», які ніяк не відповідають вашій позиції в цій компанії і людина, яка до вас приходить з цією задачею від директора, сама також не розуміє, як її робити, я кожен раз буде давати суперечливі коментарі щодо результату виконання. Наприклад, якщо ви працюєте майстром манікюру в салоні, а директор терміново вам каже, що зараз ти повинна постригти і зробити мелірування, якщо не знаєш, то я теж не знаю, подивись в ютюб і все зрозумієш. Тож задачі не мого профілю, але я чомусь маю їх робити, бо так хоче директор, який схоже і гадки не має, що я маю робити на своїй посаді. Після певного часу про ці термінові задачі забувають, вони йдуть в нікуди, а я просто витрачаю свій час і нерви, бо я, як відповідальна людина, переживала за недовиконані або складні задачі. Але, як виявилось, переживала лише я... І таких задач безліч, вони раптово виникають і також раптово зникають. Вам навіть іноді можуть сказати «подивись, як це описано у когось іншого і напиши подібне», адже ніхто не збирається тобі тут щось пояснювати. Окремий вид задач це презентації — про них описую нижче.
- Презентації: Одна із розваг директора — це презентації два рази на тиждень. Здавалося б, інший вид задач, який урізноманітнює робочий процес, навпаки має бути цікавий. Але, на жаль, зовсім ні.... Що це таке: вам надходить повідомлення про те, що ви маєте зробити доповідь на певну тему (тема не має ніякого відношення до вашої роботи, вона нібито розширює ваш світогляд). Ви витрачаєте свій час, прагнете гарно зробити презентацію та цікаво доповісти про вказану тему, але підчас доповіді майже завжди директору щось не сподобається, він може почати хамити, гнобити, перебивати, врешті-решт вам просто закриють рот у грубій формі, якщо ви будете намагатись висловити свою думку, бо це ваша доповідь і ви маєте право захищати її. Отже вас переб’ють, знецінять вашу роботу і перейдуть до наступної презентацію, з доповідачем якої може статися те ж саме. У вас також можуть бути більше однієї доповіді протягом цього дзвінка, наприклад 3 або 5, тож ваша основна робота буде — встигнути зробити ці доклади, а не виконати поточні завдання. Отже, після цього бажання робити презентації зникає зовсім, і цілком зрозуміло, з яким настроєм ви будете робити наступні......
- Читання книжок: Іноді ви можете отримати повідомлення про те, що треба прочитати певну книгу, але повідомлення надходить у формі приказу: «Приказ — прочитати книгу »...«.
- Страхування: Страхування немає, тут про це не піклуються.
- Текучка кадрів: Як я зазначила вище, текучка кадрів дуже висока, людей зовсім не цінять і готові брати нових, витрачати час на їх навчання, потім звільняти і так по колу. Самий високий рейтинг у секретарів (їх було приблизно 15 за період моєї роботи) та у дизайнерів. Ці люди більш за всіх спілкуються з директором і довго не витримують.

Сподіваюсь, мій відгук буде корисним для тих, хто розглядає можливість влаштуватися в цю «компанію».

Підтримали: Igor Kirpik

Вимога прочитати книгу і пройти тест на її розуміння справді виглядає як зайвий «фільтр», який може відлякати тих, хто не хоче витрачати час на таку додаткову перевірку. Це може свідчити про те, що компанія або шукає дуже конкретний тип людей, готових до таких нестандартних завдань, або просто хоче «відсіяти» тих, хто не готовий до таких зусиль.

Підтримали: Mykola Dmytrenko

Я приєднався до команди на початку 2022 року в якості Corezoid розробника, ще до початку війни. З самого початку мене вразив колектив, особливо команда, в якій я починав працювати. Колеги дуже доброзичливі та завжди готові допомогти. Особливо після повномасштабного вторгнення, був остаточно переконаний, що не помилився у людях, інакше складно пояснити. Спектр задач приємно здивував, адже творчий підхід завжди вітається. Кожну задачу можна вирішити багатьма способами, і кожен новий проєкт суттєво прокачує скіли.
Компанія також піклується про розвиток знань співробітників, пропонуючи різноманітні курси та тематичні лекції на теми як computer science так і квантова фізика. Загалом, я дуже задоволений, оскільки відчуваю, що ще не досяг своєї стелі, а цікаві та складні задачі не дають зупинятися на досягнутому.

Я приєдналася до компанії Corezoid рік тому і хочу поділитися своїми враженнями. По-перше, тут ідеальна атмосфера для розкриття свого потенціалу. У компанії діє практика надання можливостей для самореалізації, де кожен сам вирішує, чим йому цікаво займатися. Тому тут звично переходити з однієї позиції на іншу.

По-друге, тут неймовірна дружня команда, за якою стоять роки спільної праці. Це дуже круто опинитися в колективі, де завжди можна ефективно обговорити задачу, випити чашку кави і після роботи зібратися у вільний час.

По-третє, мене захоплюють нетривіальні задачі, які постають перед нами. Тут точно є місце для професійного розвитку, бо ти не зациклюєшся на задачах, рішення яких вже знаєш. Постійно з’являється щось нове й цікаве, що вимагає підвищення своїх навичок. Це може здаватися нелегким завданням, проте однозначно це захоплююче.

Шановна редакція ДОУ, звертаюсь до вас. Модеруйте може якось вакансії, біс з ними з формами культурного інтелекту, але тут вже шукають якогось психопомпа. І це або якийсь жирний тролінг, або я не знаю, що там в компанії відбувається :))))

П. С. З Вікіпедії. Психопомп — істота, дух, янгол або божество в багатьох релігіях, в обов’язки якого входить супровід душ померлих із Землі в загробне життя. В їх обов’язки не входить суд над померлим, вони забезпечують безпечний перехід. Часто зображуються на творах похоронного мистецтва.

Мені оце так сподобалось «Рекомендуємо ще раз вдумливо ознайомитись з нашими очікуваннями від співпраці. Якщо все це не суперечить вашим життєвим цінностям, заповніть форму культурного інтелекту і надсилайте резюме.»
Так а які у вас очікування? Зараз відкрито дві позиції, дизайнера та ейчара, а у описі лише щоб книжки читали та в ігри грали.
Жодних тобі вимог, умов та обов’язків.

Схоже що це клуб по інтересам)

Кажуть шо в цю компанію можна потрапити тільки якщо гарні оцінки в школі були по географії, математиці, та літературі. На співбесідах навіть тести дають шкільної програми. Може за прочитані книжки премії дають. 😅

Полный игнор HR’ов не то, что на отосланные резюме, а на банальные вопросы о компании. Наверное, поток желающих туда попасть. И «адекватное» руководство, которое видя, как не справляются ХеРы, ничем им не помогать. Dream Team.