Відгуки про компанію Cloud Works

31 березня 14:38

Mykhailo Yehorin, Senior Java Engineer в Dripify

Працював в Cloud Works на посаді Java Engineer з 05.2022 по 04.2025.

Колектив був приємний, було кілька сильних інженерів, у яких можна було повчитися. Сам Java-проєкт був технічно сильним і з гарною архітектурою. Місцями робота була цікавою, але в більшості завдання зводилися до реалізації специфікацій.

Заробітну плату не переглядали 3 роки. Кілька разів піднімав питання про розвиток і можливості для більш складних задач, проте відповіді були досить загальні, і конкретного шляху для росту мені не давали.

Овертайми інколи були, але по бажанню і з оплатою.

Підтримую відгук нижче щодо звільнення. Мене також 04.2025 скоротили одним днем ще з 4 розробниками. До цього не було ніяких розмов зі мною. Десь за 1-2 місяці до цього питав у тім-ліда зворотній звʼязок (1 on 1 практика була відсутня). Зауважень не отримував. Сказали: «скорочення бюджету, і до мене претензій немає.» Виходить випадково обирали кого скорочувати. Компенсацію за дострокове розірвання договору виплатили.

Неприємно, проте я вдячний цьому досвіду. Це стало поштовхом для розвитку і допомогло зрозуміти, чого очікую від наступної компанії в плані культури, комунікації та підтримки професійного росту.

Якщо це перша або друга компанія для інженера — досвід корисний. Для більш досвідчених спеціалістів варто враховувати, що SDLC процеси та культура потребують значних покращень, а можливостей для професійного росту обмаль. Сподіваюсь, що Cloud Works вже або в майбутньому реалізує ці покращення.