Дуже вдячна за можливість пройти курс .NET Developer, після якого отримала офер на інтернатуру! Загалом маю тільки позитивні враження: комунікація, професіоналізм ментора, нові знання та навички :)
Якщо бачите можливість — варто її використати!

Підтримали: Vasnietsova KseniiaTetiana Tkachova

Я проходив курс .NET Developer, і для мене Chi Academy була сумішшю посередності та відвертої безвідповідальності.

Відбірні тести мали помилки, які можна легко помітити, просто переглядаючи їх. Наприклад, відповідь на минуле питання, виділене кольоровим текстом у наведеному нижче фрагменті. (Тобто питання були на швидку руку скопійовані й навіть візуально не перевірені.)

Ну а тестове завдання і його перевірка були просто ганьбою. Тестове завдання дослівно починається з:
Certainly! For a C# task that involves multiple files and checks the quality of code without requiring SQL, you can assign a task that focuses on object-oriented programming principles and basic data handling. Here’s a refined version that should work well:

А закінчується на:
This task is excellent for assessing an intern’s ability to structure a simple application, use basic data structures, and apply object-oriented programming concepts in C#. It also checks how they manage user interactions and validations, making it a comprehensive test of coding skills suitable for an entry-level position.

Тобто, ТЗ мало того що було згенероване за допомогою ШІ, ще й відповідь ШІ не була обрізана. За відчуттями, це наче в обличчя сказали «Нам пофіг».

При цьому хочу зазначити, що претензія не до інтернів, які робили ці тести та ТЗ (принаймні, сподіваюся, що це робота інтернів, бо в іншому випадку виглядало б ще гірше), а до всіх відповідальних за курс, бо ніхто з них не помітив цих максимально помітних помилок.

Проте проблеми є не тільки з написанням ТЗ та тестів, а й з їх перевіркою та відбором студентів. Разом зі мною заявку подавав одногрупник. Тести пройшли майже ідентично, а тестове завдання здали з інтервалом у годину (при цьому хочу зазначити, що в нього воно було виконано помітно краще, ніж у мене). Мені відповідь про прийняття на курси прийшла вчасно в п’ятницю (по суті в дедлайн перевірки). Проте йому відповіді не дали навіть у суботу, а в неділю прийшла відповідь, у якій, якщо спростити, було сказано, що місця закінчилися. Це створює враження, що не зіставляється жоден топ претендентів, а натомість треба, щоб повезло і вас перевірили першими.

Саме ж навчання було посереднім. Просто набір не повністю перекладених із російської лекцій з нашвидкуруч доданою інформацією та посиланнями на сайти, серед яких був, наприклад, professorweb.ru. (Чи варто уточнювати, що сайт не тільки російський, а й недоступний без VPN через домен .ru?) До того ж викладач іноді переходив на російську, формально питаючи «Ніхто не проти?», і одразу продовжував говорити. Чи мені насправді було неприємно від цього? Так. Мені, як і великій частині українців, російська мова банально ріже слух. Я не маю претензій, коли інші учні говорять нею, але коли викладач займається цим, то це вже сором.

Домашні завдання не були підготовлені завчасно, і треба було чекати на наступний день. Для порівняння інші курси мають суміш різноманітних тестів по темі та завдань. Сумарно, то як для курсів, які використовують готовий сервіс конструктор для створення курсів, вони використовують малу частину доступних їм можливостей та інструментів.

До того ж те, як вони відрахували дівчину, яка навчалася разом зі мною через те, що вона працювала в HR-менеджменті іншої компанії (про що вона розповіла сама під час загальної ознайомчої розмови), каже не тільки про їхнє ставлення до навчального процесу та повагу до студентів, а й про їхнє недотримання власного ж договору.

Повністю про цю історію я дізнався, прочитавши минулий відгук, де в відповідях вони не могли нормально виправдати своє юридично безпідставне рішення односторонньо розірвати контракт.

В силу більшості з цих факторів, на початку навчання я вирішив для себе, що навіть якщо я отримаю пропозицію інтернатури, то я не став би погоджуватись на неї. А дізнавшись, після проходження, про їх неповагу до власних контрактів, то перспектива працювати з ними виглядає ще більш сумнівно.

Підтримали: Vasnietsova KseniiaYulia Shcherban

Вдячні за детальний фідбек, Богдане.

Ми повністю розуміємо ваше розчарування і щиро перепрошуємо за ситуації, які змусили вас залишитися з такими враженнями. Дякуємо, що виділили час і докладно описали проблемні моменти — це важливо, адже саме такі відгуки допомагають нам ставати кращими.

1. Щодо вступних тестів та ТЗ: ви праві. Ми використовуємо ШІ для структуризації та кращого сприйняття тестового завдання, однак цього разу не до кінця перевірили вихідний файл. Уже налагоджуємо процес багаторівневої перевірки, щоб у майбутньому уникати подібних випадків.

2. Щодо джерел у матеріалах курсу: ми ретельно перевіряємо додаткові ресурси, однак цього разу не оновили інформацію. Переглянули всю базу матеріалів та прибрали згадки про домени .ru. Для нас як для платформи, що підтримує військо, має чітку та непохитну позицію щодо російської агресії, даний факт є неприпустимим. Також додатково прокомунікували з лекторами та наголосили на дотриманні внутрішніх правил використання мови викладання, щоб уникати подібних ситуацій.

3. Стосовно відбору кандидатів: на жаль, кількість місць на курсах обмежена нашими можливостями обробки кандидатів та рамками навантаження лектора. Через велику кількість заявок ми приймаємо рішення в межах доступних місць, орієнтуючись на обмежений проміжок часу.

Богдане, нам прикро, що ваша участь у курсі залишила негативні враження. Ми у CHI IT Academy оперативно реагуємо на запити та намагаємося якнайшвидше вирішити ситуації, які заважають студентам отримувати задоволення від навчання. Водночас, ми вдячні, що ви все ж пройшли курс до кінця. Це вимагає витримки і самодисципліни.

Дякуємо за вашу відвертість. Ми зробили висновки й обов’язково впровадимо необхідні зміни.

Подивитись всі коментарі (2)

Мій досвід із Chi Academy був вкрай негативним і викликає серйозні питання з юридичної точки зору!

Після проходження відбору на передінтернатурний курс .NET Developer, я активно відвідувала лекції, виконувала домашні завдання і вкладала свій час та зусилля у навчання. Однак через декілька тижнів мені несподівано повідомили про відрахування з курсу.

Причина — моя робота HR-спеціалістом в іншій IT-компанії. Вони пояснили це так званим «конфліктом інтересів» і ризиком «зовнішнього хайрінгу».
Жодних застережень або обмежень щодо моєї професії HR під час подачі заявки або проходження відбору мені не озвучували.
Більше того — я підписала офіційний договір про надання консультаційних послуг, де чітко зафіксовані обов’язки сторін, програма курсу та строки його проведення.

Одностороння відмова академії від виконання своїх зобов’язань без жодної законної підстави є прямим порушенням умов договору і моїх прав як замовника послуг.

Також підкреслю:
• Жодного NDA, угоди про неконкуренцію або інших обмежуючих документів я не підписувала.
• Вся їхня «причина відрахування» — це особисте внутрішнє рішення, яке не має правового підґрунтя.

Вважаю це грубим порушенням прав споживачів і дискримінацією за професійною ознакою.

Chi Academy демонструє повну непрозорість, відсутність юридичної відповідальності та неповагу до учасників курсів.

Категорично не рекомендую витрачати свій час на цю організацію. Якщо ви цінуєте свої права.

Підтримали: Богдан Южда

Дякуємо вам за зворотний зв’язок і за час, який ви присвятили навчанню.

Ми розуміємо ваше розчарування і запевняємо, що це рішення було непростим. Наша академія прагне створити безпечне та довірливе середовище для всіх учасників, де кожен може вільно ділитися думками, ідеями й досвідом. Водночас ми зобов’язані враховувати потенційні ризики, які можуть впливати на динаміку групи, ефективність навчання та захищеність комунікацій.

Рішення про припинення вашої участі було ухвалене через можливий конфлікт інтересів, пов’язаний із вашою роботою в іншій ІТ-компанії. Ми не ставимо під сумнів вашу доброчесність, але маємо дотримуватись етичних принципів взаємодії, що включають запобігання ситуаціям, які можуть поставити під загрозу конфіденційність або комфорт інших учасників.

Окрім цього, курс спрямований не лише на навчання, а й на пошук кандидатів для подальшої інтернатури в нашій компанії. У зв’язку з цим ми повинні враховувати ризики потенційного перетину ділових інтересів із вашим поточним роботодавцем. Це може створити ситуації, які будуть небажаними як для вас, так і для нас.

Це рішення не має персонального характеру й жодним чином не стосується вашої професії — воно є захисним механізмом, спрямованим на збереження прозорості, довіри та балансу в межах освітнього процесу. Це правило не персоналізоване, а є загальним правилом, яке застосовується у подібних випадках.

Щиро бажаємо вам подальших професійних звершень і вдячні за інтерес до нашої академії.

Подивитись всі коментарі (2)

Пройшов курс Курс ML Engineer.
Дуже сподобалась послідовність в якій викладався матеріал, та як будувався й подавався зв’язок між суміжними темами.
Протягом курсу почерпнув багато нових знань, зокрема, щодо застосування алгоритмів машинного навчання та перевірки коректності роботи цих моделей.
Загалом курс допоміг мені краще організувати уже наявні теоретичні знання, та побудовати міцніші зв’язки між ними та їх практичним застосуванням.

Підтримали: Vasnietsova KseniiaTetiana Tkachova

Мала чудову нагоду пройти зимовий передінтернатурний курс Machine Learning у CHI IT Academy і це стало неймовірним відкриттям насправді :). Хоча я прийшла на курс без попереднього досвіду в машинному навчанні, лише зі знаннями з інженерії програмного забезпечення, проте було створено таке середовище, де все можна додатково перепитати і довчити, тому за короткий час покрили широкий список тем: від роботи з даними та простих регресій до ансамблевих методів та побудови нейронних мереж. І курс продуманий, і лабораторні роботи теж практично направлені, і кожна тема варта подальшого самостійного дослідження.

Велика подяка пану Ярославу за вміння і бажання подати будь-яку інформацію доступно і з гумором, а також координаторці Анні, яка створювала чудову атмосферу й допомагала з усіма питаннями.
Щиро залишилось бажання далі розвиватись і цікавитись темою глибше, тому дуже рекомендую :)

Підтримали: Vasnietsova KseniiaTetiana Tkachova

CHI IT Academy надала чудову можливість пройти курс FullStack Developer (JavaScript+Node.js). Курс виявився надзвичайно пізнавальним та захопливим, допоміг суттєво покращити знання JavaScript, Node.js і суміжних технологій. Особливо хочу подякувати викладачу Ігорю, який професійно подавав матеріал, роз’яснював складні теми зрозуміло та доступно. Його підтримка виходила за межі лекцій: Ігор завжди знаходив час для консультацій, допомоги з домашніми завданнями та відповіді на всі запитання, пов’язані з програмуванням. Такий підхід значно сприяв кращому засвоєнню матеріалу. Цей курс — ідеальний вибір для тих, хто хоче розвиватися у сфері FullStack-розробки. Рекомендую!

Пройшов курс Python Developer в CHI IT Academy, під час курсу була пророблена величезна робота від координатора Анни та лектора Руслана — вони круті! Програма курсу охоплювала багато аспектів веб програмування на Python, починаючи із базових принципів мови та закінчуючи фреймворками та хмарними технологіями. Достатня кількість теорії + багато практики = класний досвід та хороший апгрейд своїх скілів. Тут можна знайти для себе щось нове та прокачатись не залежно від того чи ви початківець, чи розробник з досвідом. Загалом дуже задоволений, однозначний рекомендасьйон в користь CHI IT Academy!

Пройшов курс FullStack Developer (JavaScript + Node.js) в CHI IT Academy, і це був справді неймовірний досвід!

Програма курсу насичена, добре структурована, з акцентом на практичні завдання, які максимально наближені до реальних проєктів. Особливо хочу відзначити нашого лектора Ігоря, чий професіоналізм, доступність і бажання передати знання зробили навчання ще більш цікавим та результативним. Він завжди був готовий допомогти, пояснити складні моменти і поділитися цінними порадами.

Окремо дякую нашому координатору Тетяні за постійну підтримку та оперативність у вирішенні всіх організаційних питань. Ваша увага до деталей і дружній підхід зробили навчання ще комфортнішим.

Також хочу подякувати Олені за перевірку англійської мови! Це було дуже корисно і приємно, адже такі деталі додають цінності курсу і допомагають почуватися впевненіше.

Цей курс дав мені не лише глибокі теоретичні знання, а й впевненість у своїх практичних навичках, які обов’язково стануть у нагоді в подальшій роботі. Щиро дякую CHI IT Academy за цю можливість розвитку та нові перспективи. Рекомендую всім, хто хоче зануритися у світ розробки!

Пройшов курс Python Developer, та хочу подякувати компанії CHI IT Academy за цю круту можливість. Починаючи з основ python, ми поступово переходили до складніших тем і закріплювали нові навички. Окрема подяка лектору курсу, досвідчений спеціаліст, який може пояснити складні речі простими словами. Дякую!

Завершив курс Python Developer, і це був крутий досвід, який дав мені впевненість у роботі з сучасними технологіями. На курсі розібрали ключові інструменти: Python, Git, Flask, Django, PostgreSQL, тестування та інші важливі технології. Практичні заняття значно допомогли закріпити знання.

Хочу відзначити лектора — він дійсно досвідчений спеціаліст, до якого завжди можна було звернутися з питанням і отримати чітку відповідь. Це дуже допомогало в складні моменти.

Курс рекомендую всім, хто хоче стартувати в Python-розробці або вдосконалити свої навички відповідно до вимог ринку праці.

Дякую CHI IT Academy за чудову можливість пройти курс Python Developer для розробників із базовими знаннями! Окрема подяка лектору за якісну подачу матеріалу, цікаві практичні завдання та підтримку протягом усього курсу. Це був цінний досвід, який допоміг значно поглибити знання та вдосконалити навички

Завершив курс FullStack Developer (JavaScript+Node.js).
Організація на високому рівні: все чітко, зрозуміло і без затримок. Програма курсу насичена, з фокусом на практичні навички, дійсно цікаві та складні завдання.
Також хочу відзначити лектора — його професіоналізм і тип подачі матеріалу робили навчання ще кращим.
Дякую за чудовий досвід і знання!

Дуже вдячна CHI IT Academy за можливість пройти курс Full Stack Developer. Це був неймовірний досвід, який дав мені не лише теоретичні знання, а й практичні навички для реальних проєктів.

Особливо хочу подякувати нашому лектору Ігорю за його професіоналізм та підтримку. Він завжди був готовий відповісти на будь-які питання, надати цінні поради та допомогти розібратися у складних( і не тільки) темах.

Пройшов курс FullStack developer в CHI IT Academy.
Дуже цікава та насичена програма курсу. Окреме спасибі лектору за підтримку та чудові знання!

Проходив курс FullStack Developer (JavaScript+Node.js).

Я дуже радий та вдячний за цю можливість розвитку CHI IT Academy і особливо ментору Ігорю. Завдяки його підходу ми вивчали багато цікавих технологій які зараз часто використовуютсья в комерційній розробці. Тому сміло можу рекомендувати цю платформу для навчання.

Дякую за курс та цю можливість розвитку.

Висловлюю щиру подяку за курс з машинного навчання. Ваші знання та досвід стали для мене безцінними. Завдяки курсу я здобув важливі навички, які, без сумніву, будуть корисними в моїй роботі над проектами. Знання допоможуть мені втілити в життя мої амбітні плани в сфері робототехніки та штучного інтелекту. Дякую за чудовий курс та підтримку на шляху до нових досягнень.

Проходила курс iOS Developer.
І хочу подякувати CHI IT Academy і ментору Микиті за такий неймовірний досвід.

Це не просто теоретичний курс з iOS розробки, це дуже багато практики і досвіду, яким ділиться ментор.
Я дуже вдячна за гнучкий підхід і адаптовані лекції та домашні завдання під трохи вищий рівень знань групи і під актуальні технології, які ставали у попиті клієнтів просто під час курсу і ми тут же їх розбирали, щоб вийти з курсу з максимально актуальними знаннями під потреби ринку.
Багато розбирали різні архітектури і найкращі практики написання коду.

Дякую Микиті за постійний зворотній звʼязок, поради з власного досвіду і детальні пояснення непростих речей.

Дуже ціную цей час і можливість пройти курс після якого я впевнена у своїх знаннях і змогла успішно пройти свою першу співбесіду :)