8 серпня 2025 21:05
Привіт, спільното!
Хочу поділитися своїм досвідом знайомства та співпраці з компанією Checkbox.
Після тривалої співпраці з попередньою, не менш крутою компанією, настав час шукати нові виклики. Мав кілька сухих співбесід, які відбивали бажання продовжувати пошук — від слова зовсім. Checkbox знайшли мене у LinkedIn та запропонували прескрін.
З першої розмови відчулося дружнє ставлення, у першу чергу — як до людини зі своїм досвідом, а він, повірте, не маленький і різносторонній. Від інженерії, програмування — до реверс-інжинірингу та безпеки. Це частина мого життя.
Вже через 30 хвилин мені запропонували пройти технічне інтерв’ю. І тут я одразу помітив кардинально інший підхід: замість заготовлених питань «з інтернету чи курсів» було живе, гнучке й приємне спілкування. Це справді здивувало.
Під час технічного інтерв’ю також не було штучних перевірок на кшталт: «А скільки параметрів приймає ця функція і які вони взагалі є?». (Come on, nobody remembers that — that’s why we have documentation! ) Навпаки, ми вели живий діалог, слухали і чули один одного, дискутували та обговорювали пов’язані теми, підходи, практики та проблематики. І це, на мою думку, дуже важливо — коли тебе не оцінюють за принципом «це треба спитати — знаєш — ні — ідемо далі», а з тобою справді готові обговорювати тему.
Вже наступного дня я отримав офер. Очікування повністю виправдалися: це місце, де працюють справжні професіонали й приємні люди, а віднедавна — і я 🙂