15 серпня 2025 15:41

Костянтин Хань

Чудовий курс для тих, хто хоче впевнено скласти ISTQB та прокачати тестові навички

Навчався на курсі Foundation Level від Certified Unicorns, і можу сказати, що це один із тих випадків, коли очікування та реальність збіглися на 100%.⠀
Матеріал поданий дуже структуровано, кожна тема супроводжується прикладами з реальних проєктів, що допомагає швидко зрозуміти та запам’ятати. Дуже сподобалося, що ми не просто «зубрили» теорію для іспиту, а розбирали, як ці знання застосовуються на практиці.
Окремий плюс — це підтримка тренерки Саші Ковальової. Вона вміє пояснити складні речі простою мовою, завжди дає зворотний зв’язок і мотивує рухатися далі. Також вразив обсяг додаткових матеріалів: тести, флеш-картки, пробні іспити, unicorn-wiki — все це реально допомогло впевнено підготуватися.
Якщо ви думаєте, чи варто інвестувати свій час і гроші у цей курс — моя відповідь однозначна «так».
Переваги:
— структурована програма та чітка логіка викладання;
— багато практичних прикладів;
— велика база допоміжних матеріалів;
— професійний і доброзичливий тренер.
Недоліків не знайшов, хіба що хотілося б ще більше практичних завдань =)

Але окремо хотів би додати про Сашу, щоб ви більше зрозуміли, чому її компанія — це найкраще, що з вами може трапитись!
Саша Ковальова — це та людина, яка може перетворити «суху» теорію ISTQB на історії, що запам’ятовуються надовго. Вона пояснює так, ніби ти сидиш із подругою на каві, але при цьому встигаєш зрозуміти всі визначення, моделі та техніки тест-дизайну.
Вміє розкласти складну тему на маленькі логічні шматочки й подати так, що вже під час лекції починаєш думати: «А чого я раніше цього не робив у роботі?»
Окремий кайф — її приклади з реальних проєктів. Це не просто «аби було», а кейси, які допомагають побачити, як книжкова теорія працює в живому IT. І ще вона вміє підтримати так, що навіть після невдалого пробного тесту ти виходиш із думкою: «Ну нічого, наступного разу точно зроблю краще».
Якщо коротко — Саша це поєднання професіоналізму, почуття гумору і щирої підтримки. Тренерка, з якою ти і знання отримаєш, і заряд позитиву на півжиття

Підтримали:  Alexandra Kovalyova