20 січня 2025 15:20
Спілкувався з рекрутером.
На позицію Senior /Tech Lead вони дають тестове завдання рівня Junior : розробити звичайний CRUD.
А сама вакансія горить, треба людина яка прийде та врятує проект. І випробувальний період 3 місяці з Notice period — 1 день.
Посміявся, дякую.
Про тестове завдання та домен 18+ у вакансії не вказано. Я б тоді просто не витрачав свій час.
Я зазначив те, що мені не сподобалось. Якщо ви вважаєте це нормою, то як ви покращите процеси ?:)
1. Notice period — так це загальна практика, але за мій 10 річний досвід роботи і спілкування з різними компаніями я вперше чую про 1 день. Зазвичай це
2. Тестове завдання. Давайте перефразую. Ви шукаєте в ресторан кухара на десерти. До вас приходить кухар, який має 10 річний досвід та навіть працював в ресторані з зіркою Мішлена. А ви його просите приготувати просту страву, наприклад, рис з овочами. По-перше, цю страву може приготувати будь хто по відео з Ютубу, або просто замовити в Glovo та видати за свою. Тому ви не зможете оцінити повною мірою навики кандидата. По-друге, ви не перевіряєте чи реально людина вміє готувати те, що вам дійсно потрібно: десерти. По-третє, це ображає самого кухара.
Є ж набагато краща і швидша альтернатива: вживу на етапі пре-скрінингу запитайте рецепт наполеона та тірамісу. Займає 3хв і перевіряє те що потрібно: чи дійсно кухар і чи працював з десертами.
3. «зміна проектів — це звична практика». Так дійсно, проекти закінчують і ,якщо є інші, то переходять на них. Але коли відкриваєте позицію для аутсорсу, то тут 2 варіанти:
1) в існуючий проект, який розширяється
2) для потенційних клієнтів, з якими перемовини на фінальних етапах і так їх може бути декілька.
В даному випадку перший варіант. Тут питань немає, молодці що змінили опис.
А коли обіцяють один проект, а потім виходиш і тебе ставлять перед фактом, що будеш працювати на іншому. Так це буває, коли чекаєте місяць на кандидата. Але це не ОК.
Ще порада щодо процесів: зробіть пдф файлик, де напишете плюшки: відпуски лікарняні, спортзал, курси англійської і тд. Пожалійте своїх рекрутерів, бо вони кожному кандидату розказують, як папуги одне і те саме по 10хв.
Дякуємо за ваш відгук! Ми цінуємо зворотний зв’язок, адже це допомагає нам покращувати процеси.
Щодо зазначених пунктів:
1. Notice period під час випробувального періоду
- це загальна практика для багатьох українських аутсорс-компаній. У період випробувального терміну співпраця може бути припинена без обов’язкового відпрацювання за бажанням будь-якої зі сторін.
2. Тестове завдання
- ми розуміємо, що оцінка завдань може бути суб’єктивною. В цьому випадку, здається, упереджене ставлення виникло через відмову нашого співробітника продовжувати спілкування після того, як кандидат вирішив не виконувати тестове завдання. Ми поважаємо право кожного кандидата на такий вибір, але виконання тестового є важливою частиною нашого процесу найму, щоб краще зрозуміти компетенції.
3. Опис проекту — оскільки ми працюємо в аутсорсі, зміна проектів — це звична практика для нашої компанії. Через це деталі проєктів можуть змінюватися залежно від запитів клієнтів. Проте ми врахували ваш коментар і вже оновили опис вакансії, щоб включити більше інформації про поточний проєкт і його специфіку.
Ми вдячні за цей зворотний зв’язок і працюємо над покращенням наших процесів. Сподіваємося, що в майбутньому у вас буде кращий досвід взаємодії з нами.