Capital Recruiters

до 20 спеціалістів
Київ, Львів, Одеса, Гданськ (Польща)

23 липня 2024 16:38

Olexandr Petrusenko, Senior Solution Architect

Мав такий унікальний досвід на інтерв’ю з Valentina Kuricheva, що маю залишити відгук. Може, мені щастило, але з такою дичиною я ще не зтикався.
Рекрутер явно не має не те що якихось мінімальних технічних знань — а й просто не вміє мислити, та ще й має нульову емпатію. Інтерв’ю почалось з зачитування вивченого напам’ять тексту, де багато подробиць просто різали вуха (як-то Uber Eats, що є гравцем на ринку Європи, но не США; або команда, яка сфокусована на технологіях, а не на вирішенні задач бізнесу). Текст явно був складений без думки. Відповісти на щось уточнююче рекрутер була неспроможна. Далі пішов тупий keyword matching по технологіях, ковиряння в моїх персональних справах, причому максимально грубе (хоча я й нічого не приховую...).
Може, це один єдиний рекрутер, але враження від контори — шарашка якась. І наймати таку донну компанію можуть тільки найгірші IT-компанії.

О як, то це я хамив. Ну да, звісно, ви ж, мабуть, були на інтервью. Я дуже жалкую, що нема запису. Про неспівпадіння на Лінкедін взагалі мови на інтервью не було, дякую що помітили. Я не веду Лінкедин та заповняв його по пам’яті, не звірившись з резюме. Я нічого не приховую, не вигадую та не обманюю. Напевно, ви по собі міряєте.
Ну то спільнота й вирішить, кому довіряти, а кому ні.

Олександре, дякую за відгук.

Ми шкодуємо, що досвід співбесіди залишив у вас негативне враження. На жаль, іноді взаємодія не складається — і з боку кандидата, і з боку рекрутера. Але ми завжди намагаємось враховувати такі ситуації для покращення якості комунікації.

Водночас маю зазначити: тон і висловлювання, які ви використали у своєму відгуку, — образливі й неприйнятні в діловому середовищі. Ми відкриті до критики, але очікуємо, що вона буде конструктивною і поданою з повагою до людей, з якими ви спілкувались.

Від себе хочу зазначити, що ми працюємо у відповідності до вимог клієнтів. Якщо, наприклад, у вимогах є чіткий технічний профіль чи досвід з конкретними технологіями, рекрутер має уточнити цю інформацію — навіть якщо це здається надмірним кандидатові. Такий підхід — частина професійної відповідальності перед клієнтом.

Щодо технічних уточнень чи розбіжностей у даних — якщо у резюме є перерви або розбіжності з профілем у LinkedIn, ми зобов’язані прояснити ці моменти перед передачею інформації клієнту. Це не про сумніви у кандидатові, а про прозорість і повагу до обох сторін процесу.

Ми оцінили обставини цієї розмови і зробили відповідні організаційні висновки. Дякуємо за ваш час та зворотний зв’язок.