Main Academy – MAIN PARTNER FOR YOUR FUTURE IN IT

до 20 спеціалістів
Київ, Вінниця

16 лютого 2016 23:22

Viktor Chmel, DevOps Engineer в NDA

Вау! Здається я пишу перший відгук про дану компанію ;)
Ок, значить сразу скажу з ними ще не співпрацював, але відвідав оцю подію dou.ua/calendar/9699 , поспілкувався в кулуарах + достатньо давно знайомий з засновником по спільній роботі в Інком.

У мене була мрія (була, бо вона вже здійснилася) стати тренером. Власне мій дебюд саме в ІТ відбувся в рідному Епамі. Але хочу продовжувати вдосконалювати далі. Тому і відвідав даний захід.

Одразу скажу, що якщо у вас є чітки запит, то ні на які презентації ходити не треба — контактуйте з компанією і швидко отримаєте інформацію, що вас цікавить. Але такі заходи дозволяють відчути щось не видиме, що зветься адмосфера компанії. Мені для роботи це важливо.

Цілей тренерства для себе я бачу 2: бажання ділится знаннями і додатковий заробіток. З"ясувалося, що їх може бути набагато більше, про що розказали перші доповідачі. Але це було більше мотиваційне, про те, що не все так страшно і варто спробувати. Більш структуровано виступила пані Юлія по всім плюсам і мінусам додаткової роботи тренером.

Ідея самої компанії дуже цікава: з одного боку є запит на ІТ-освіту, бо ринок росте і робочих мізків не вистачає, з іншого є ІТшники з зарплатами, що дозволяють вже думати про самореалізацію ще десь, а не просто виживати, і з третього знайшлася людина,а саме Ігор Закалов, який всю попередню кар«єру керував ІТ-освітою від всесвітніх брендів (Cisco, Microsoft, Oracle), тобто дорослою такою ІТ освітою корпоративного рівня. Все це схрестили разом і вийшла Brain Academy. Ставка іде на стандарти для тренерів, курсів, процесів, щоб на виході отримати надійний результат.

Замануху у вигляді єдиних і не повторних сертифікаційних провайдерів я все ж таки вважаю заманухою для молодих, що думають, що це їм щось буде гарантувати при працевлаштуванні. Я сам в силу потреб роботодавців і за їх гроші сертифікувався і складав іспити, і можу сказати, що реально надійні екзамени це Cisco CCIE, Red Hat RHCE, бо вони здаються на реальному залізі в реальних умовах. Все інше це multiple choise який вчиться, здається і забувається. Так само як і ISTQB, який я теж склав. Але «якщо зірки запалюють, то мабуть комусь це потрібно».

Загалом компанія справляє враження зрілої, націленої на результат і побудованої на надійних принципах. Нажаль графік викладання, а саме по 3 години ввечері 3 рази на тиждень мені не підходить, тому поки її ставимо на паузу. Є ще інші варіанти співпраці, а саме: писати їм курси, вести вебінари, тощо. Але це все я можу робити без відриву від роботи і в Епамі, тому поки теж ставлю на паузу. Оплата іде за годину праці. Рівень не з"ясував, але в кулуарах казали, що вище середньої по ринку, і за ставку можно домовлятися і торгуватися. Для тренерів теж є система грейдів, тощо. Тобто теж зрілий процес всередині компанії.

Бажаю компанії успіху, сподіваюсь колись перетнемося.