Я відповідаю за напрямок ІТ. В своїй роботі ми завжди намагаємося автоматизувати процеси, працювати по «best practice» та створювати системні рішення. В компанії є розуміння, що важливо не просто зробити щось абияк, а дійсно побудувати систему, яка буде вирішувати проблему чи спрощувати роботу співробітників.
Бізнес розуміє важливість ІТ та готовий інвестувати в нього.
Специфіка роботи дозволя працювати з великою кількістю технологій та сервісів, що заставляє постійно розвиватися. В кожний проект ми дійсно вкладаємося і працюємо як команда, щоб отримати найкращий результат (наприклад, ми підключилися до Вчасно.Каса швидше за всіх та «пробили» перший чек — www.facebook.com/...​78iDokEzuAzej6LMWaLq8WgSl).
В компанії культивується відповідальність за свої рішення та вчинки та виділяється час на розвиток (не плутати з відвідуванням беззмістовних семінарів та курсів).

Я працюю в bodo з 2019 року і за цей час виконав багато цікавих проектів та інтеграцій зі сторонніми системами. Також познайомився і співпрацюю з великою кількістю цікавих, позитивних і компетентних у своїх питаннях людей.

Культура компанії підштовхує бути в курсі останніх технологічних новинок і постійно розвиватися, але крім цього зберігати баланс між роботою і сім’єю (наприклад у нас є вихідний в день народження дитини співробітника).
В моєму відділі веб розробки є достатньо широка бібліотека власних технологічних рішень, від пакетів які ми інтегруємо в проекти, до окремих власних зовнішніх сервісів, наприклад центрального репозиторія текстових перекладів, через що спектр задач які вирішує відділ — різноманітний, і задачі не перетворюються в рутину.
Також компанія виділяє час на оновлення старих рішень, актуалізуючи наші продукти, що допомагає підтримувати код в хорошому стані.
Підсумовуючи, bodo є чудовим місцем для мого розвитку як програміста, так і керівника.

У компанії є 3 основні цінності, які мають метчитись повністю з вашими власними:
— продуктивність — працювати потрібно головою та багато, поліпшувати та оптимізувати. Такий темп мало кому підходить, коли от усі 8 годин робочого дня потрібно працювати і в карантин, і під час війни, і віддалено так само ефективно. Ти реально маєш бути трудоголіком, аби досягти чогось чи просто залишитись у команді;

— розвиток — майже усі керівники в компанії виросли з лінійного персоналу. Розвиватись професійно, розумітись не тільки на своїй зоні відповідальності, а і на суміжних, генерувати ідеї, аналізувати та качати потрібні скіли. Компанія заохочує до цього новими і новими завданнями, які без апгрейду навичок не виконати;

— співпраця — не жити у своєму світі, а комунікувати, цікавитись, розуміти вплив дій. Взаємодія як зовні компанії, так і всередині з колегами.

Окремий пункт — внутрішні правила компанії — усі вони побудовані навколо поліпшення процесів та контролю, аби не робити помилок. Наприклад, контроль листів на пошті — мають бути вхідні завжди розібрані, неможливість створювати нові файли самостійно на корпоративному гугл-драйві. В усіх цих правил є логіка і ти як співробітник маєш їх усвідомити, прийняти та на рівні звички користуватись цими правилами.

Величезний плюс компанії — чесність! Від відсутності «перепродажів» компанії на співбесіді й махінацій з бонусами до відсутності «вислуховування перед власником» та непрозорих умов підвищення. Усі в компанії мають однакові умови та можливості, немає «мазаних». Працюй добре — буде тобі добре!

Підтримали: Ca ChornyyРуслан Рихаль

За 2 года работы в компании bodo я не встретил ни одного руководителя, который бы увиливал от своей работы или имел больше свободного времени чем его подчинённые. Я считаю это большим плюсом в командной работе и сплочённости коллектива так как все работают в одном ритме и никто не позволяет себе филонить.
Сразу отмечу что в компании не усиживаются лентяи и любители порассуждать, как тут нужно делать работу и показывать ее результаты. От этого на своих местах держатся только специалисты, которые буквально могут решить любой вопрос в своей сфере.
За годы существования компании, здесь выработана сложная система планирования, поэтому у вас всегда будет детально расписан каждый час и вы будете точно знать чем займетесь в завтра 9 утра, в следующую пятницу или в следующем месяце. Это наверное самое сложное что есть в компании bodo, но благодаря этому я усовершенствовал свое умение структурировать задачи по приоритетам и максимально близко оценивать затраты по времени.
Большим плюсом для себя считаю возможность прямого общения с владельцем компании, потому что это помогает быстро решить любой сложный вопрос по проекту и моментально запушить его в работу на нужных людей. По опыту скажу что не все компании могут этим похвастаться и конечно это прямо влияет на ваши показатели.

P.S. За время работы в bodo я застал карантин и войну, при этом ceo компании всегда своевременно выплачивал заработную плату и финансовую помощь для всех сотрудников, даже когда продажи падали на 90% в пандемию или когда офис был полностью закрыт при атаке на Киев. Это многое говорит о владельце бизнеса как о человеке, который кстати задонатил не малую сумму на поддержку ЗСУ.

Люблю bodo за крутий колектив.Тут працюють лідери, цікаві особистості з міцним характером та любов’ю до своєї справи. Лише круті спеціалісти, з якими ти на одній хвилі!
Тут всі працюють для досягнення спільної мети і не має місце ледарям.

Підтримали: Nastya Antonova

Працюю в bodo майже 7 років. За цей час бачу, як змінюється та росте компанія, як розвивається. Особисто я пишаюсь бути причетною до цього і бути часткою цього механізму. Тому що бачу, як і сама росту та розвиваюсь з компанією.

Хочу зазначити, що за весь час роботи помітила головну особливість, яка насправді відрізняє bodo від інших компаній (не для кожного це плюс, насправді):
— Тут насправді ТРЕБА ПРАЦЮВАТИ. Не залежно від посади. Тобто «посидіти в інстаграмі» чи «прогулятись на каву 5 разів на день» — це точно не про bodo.
— Тут є чітке планування. Тобто прийти й займатись «тим що подобається», а «те що влом» — відкласти до нових віників — не вийде. Всі працюють на результат.
— Тут немає «сюсюкання». Ну, тобто, кожен відповідає за свою роботу, робить її добре і намагається зробити ще краще.

Особисто я обираю цю компанію щоранку, коли збираюсь на роботу) Чому?
— Бо мене дуже драйвить продукт. Ну це ж враження, камон! Чи існує кращий продукт на ринку праці? Для мене — точно ні)
— Бо я працюю поруч з крутими спецами, у яких завжди є чому навчитись.
— Бо тут я знаю, що росту щодня і прокачуюсь як профі.
— Бо ця компанія дає мені можливості працювати з кращими партнерами та лідерами різних сфер ринку України.

Підтримали: Nastya Antonova

Процесс начался с общением с руководителем отдела. Общение было приятным и конструктивным, на созвоне обсудили все вопросы.

Следующий этап — тестовое, довольно емкое по трудозатратам. После чего был еще один созвон, обсудили ошибки в заполнении и руководитель предложила сделать еще одно. Ну ок, еще несколько дней усердной работы, на этот раз претензий не было и меня пригласили на собеседование в офис. Суммарно эти два этапа с учетом времени ожидания ответа заняли около двух недель.

Тут начинается самое интересное. После общения с руководителем отдела настрой был довольно позитивным и ничего не предвещало беды. Собес проводила директор — некая Катерина. Сходу в воздухе повис негатив, было такое впечатление, что им это вообще не надо, а просто сижу тут и трачу дорогое время такой серьезной компании.

К слову требования на данную вакансию довольно специфические и узкопрофильные, к счастью у меня был как раз такой опыт, но он мало интересовал директора. Основная масса вопросов была следующего характера:

— Вы много путешествуете (удивительно для соискателя на вакансию эксперта по путешествиям), а где вы берете на это деньги? Вас кто-то спонсирует?
— А почему вы ушли из компании Х в 2015 году?
— А как «всего лишь» за год работы в компании Х вы успели понять, что эта работа вам не подходит?
— А что вы будете делать, если мы вас не возьмем?
— Как это в компании Х вам мало платили? Мы вот знаем, что у них дела идут хорошо.

Перечень гениальных вопросов можно продолжать долго... По выполненному тестовому не было ни одного вопроса, подозреваю, что его никто не читал.

Фидбек после собеседования пришлось выпрашивать еще неделю, после чего мне отказали, т.к. нашли более сильного кандидата. Ну ок, но вишенка на торте...через пару дней опять открыли вакансию:)

Очень жаль времени и сил потраченных на тестовое(

На співбесіді задають особисті питання.

Знайшли резюме на одному з сайтів пошуку роботи і рекрутер ввічливо запросила на співбесіду.
Співбесіда відбувалась з власником бізнесу у форматі схожому на допит, відповіді ставились під сумнів.
Співбесіду проходила дівчина і десь в середині співбесіди власник бізнесу запитав про її сімейний стан, а після відповіді «так» почав допитувати «А чи утримує вас хлопець?» і «Які ваші джерела доходу?», такі питання звісно обурюють.

Висновки для мене: компанія шукає молодих людей у який робота буде єдиним джерелом доходу, а як результат на працівника можна буде тиснути, в таких умовах працювати складно.
Підтвердження мого висновку про тиск на працівників можете знайти у відгуках на інших ресурсах.

Сподіваюсь власнику бізнесу сподобався висновок бо він хотів його почути наприкінці співбесіди.

Безвідповідальне відношення до часу кандидата на вакансію «Контент-менеджер».

Спершу дають коротке тестове завдання на дім, потім компанія припиняє пошук кандидатів (без причин, але думаю із-за карантину), далі відновлюють пошук і запрошують на співбесіду де після спілкування дають те ж саме коротке тестове завдання та додатково тестове завдання на 2.5-3 години з таймером, яке включало в себе 4 пункти:

• телефонувати 5 провайдерам послуг і дізнаватись про послуги від імені клієнта, а потім зробити детальний звіт
  • описати конкретне враження
  • знайти помилки в тексті
  • зробити переклад

Про додатково тестове завдання на 2.5-3 години з таймером вже повідомили на співбесіді, а про таке треба повідомляти завчасно