Bluefield Technologies

до 20 спеціалістів
Київ

Доброго дня, шановна спільното!

Хотів би поділитись своїми враженнями від роботи в компанії Bluefield Tech (jobs.dou.ua/...​s/bluefield-technologies). Пізніше вам буде зрозуміло, чому я просто не написав відгук про роботодавця стосовно ситуації, описаної нижче.

Отже, наприкінці квітня зі мною зв"язалась HR компанії і запросила на співбесіду, де розказала про компанію, про проєкт і про вакансію. Ми обсудили різні аспекти, поговорили про мій досвід і перейшли до наступного етапу — власне, технічне інтерв"ю, доволі типове — єдине, що відрізнялось від звичайного інтерв"ю, це тест на 15 хвилин теоретичних питань і практична таска на 1 годину, створити дуже простий спрінговий MVC. Далі ми з технічними спеціалістами компанії обговорили моє рішення, і на цьому інтерв"ю закінчилось.

Наступного дня мені знов написали, запросили на інтерв«ю з CEO, на якому мені розказали, на який власне напрямок мене запрошують, з ким і чим я працюватиму, і задали формальне питання, чи погоджуюсь я на співпрацю. Оскільки мене все влаштовувало, я прийняв офер. Важливо зазначити, що серед тем, які ми обговорили, було наступне — «яким чином компанія вирішує, чи підходить їм людина, скільки часу для цього потрібно (оскільки домен не дуже простий), і які метрики будуть враховуватись наприкінці випробувального терміну?». Я отримав відповідь, що звичайно, ніхто з самого початку не вимагає повноцінного вкладу в роботу, оскільки є період на онбордінг, це всім зрозуміло. Ну, мене така відповідь влаштувала — ясна річ, що мало хто може прийти на роботу і одразу пушити робочий код в репку (неробочий також, але то вже інша справа). Окремо ми обговорили питання обладнання, і мені було сказано — ми подивимось, чи потребує саме цей проєкт специфічної конфігурації ноутбуку, або можливо працювати на своєму. Мені не звикати працювати на певних проєктах на власній техніці, тому я тут не мав зауважень. Втім, в подальшому це ще мені гикнеться.

Отже, 22 травня був мій перший робочий день, я його провів здебільшого в налаштуваннях софта, необхідного для роботи, наприкінці дня мені прилітає перша жира — Intro Project, розрахований на 2 тижні, з урахуванням тої кількості нової інформації по домену мені така оцінка вдавалась досить розумною. Я приступив до роботи над цією таскою наступного дня, і виконував її step-by-step, не форсуючи події. Команда це прийняла, жодних заперечень не було.

Приблизно на 9 день роботи у мене сталось дві події, які дещо вибили мене з графіку — я на 2 дні випав з хворобою, і до того ж наклалось те, що мій особистий лептоп неочікувано перегрівся і перестав працювати. Я повідомив про обидві ці випадки команду і менеджмент, отримав запевнення, що все гаразд, оскільки я попередив, що мені потрібен час, щоб налаштувати резервний ноут для роботи, свою таску я закінчу пізніше.

Далі починається весела частина розповіді. На першому ж колі після повернення тімлід перед всією командою мене прямо звинуватив у брехні. Я попросив його пояснити, що він має на увазі — він це проігнорував. Тоді я пішов з цим випадком до менеджменту — мене це не влаштовує, це не робоча атмосфера. Менеджер мене намагався заспокоїти, мовляв, тімлід така людина, що іноді буває різкуватим в розмовах, але він спеціаліст високого рівня. Далі в робочому загальному чаті я бачу від нього повідомлення з проханням запушити все, що в мене є готового, на ремоут, з дещо нахабним коментом «do you know git?». Я відповів йому, що так, я знайомий з системами контролю версій, і запушив свій код по двом суміжним таскам.

Наступного дня на дейлі колі тімлід розпочав допрос по теоретичній частині, я дещо не очікував, що мене чекає такий іспит при всіх, тому відповідав з огляду на це неоптимально. Наприкінці колу я побачив, що мої реквести змерджили в дев, і отримав запрошення на дзвінок з менеджером. Там ми знов поговорили про нездорову атмосферу в колективі, після чого я спитав, чи треба мені залогувати години, які я витратив на ці задачі. Менеджер відповів, що так, звичайно, треба в будь-якому випадку, що я і зробив.

Важливе уточнення — оскільки я почав співпрацю в кінці місяця, я залогав години з 22 травня по 1 червня, менеджер заапрувив, і я очікував на оплату цього часу від компанії. Протягом більше ніж тижня я намагався дізнатись, якого числа мені збираються платити, і не отримував відповіді. Ну ок, за контрактом у них є 30 днів на оплату, хоч це і не типово для ІТ.

Наступного дня я вже побачив, що мені закрили доступ до Жири і репозиторіів, все стало ясно, і в Лінкедіні повідомлення від HR, що мене чекає CEO на колі о 12 годині. Ок, я приєднався, ми поговорили про те, що сталось, і тут він сказав мені, що нашу співпрацю завершено. Це не стало несподіванкою, я подякував за можливість співпраці, і запитав, коли буде компенсовано мій час, витрачений на робочі задачі. Відповідь була така — оскільки Ви не виправдали наших очікувань, ми не будемо платити Вам за це. Далі розмову продовжувати вже не було сенсу.

Я написав про це HR в Лінкедін, подякував за можливість працювати задарма (не кажучи вже про втрачену вигоду від інших пропозицій) — від того часу жодної реакції від компанії чи окремих представників не було.

Наприкінці хочу додати ось що — я бачу, що наразі Bluefield Tech шукає спеціаліста собі в команду. Пані та панове, мушу вас застерегти — виходячи з мого власного досвіду, ця компанія сама вирішує, чи вартує ваш час грошей, про які ви домовлялись. Майте це на увазі, а також те, що у випадку, коли ваша техніка, на якій ви виконуєте робочі завдання, раптом зламається — ви мало того, що не отримуєте ніякої компенсації, так до того ж ще вас звинуватять у брехні безпідставно.

У мене все, сподіваюсь, ця інформація комусь допоможе визначитись з майбутнім. Дякую.

Підтримали: Karina KosenkoPavlo Antentyk

Поговорил с рекрутером, сделал тестовое, прошел собеседование, где мне сказали, что и задание сделано почти идеально, и на вопросы все ответил хорошо. Также сказали, что нужно ждать письма/звонка от рекрутера. Через несколько дней рекрутер предупредила, что затягивают с ответом (без причины). Дальше информация о том, что никаких новостей нет, в ответ на первое письмо (после недели тишины приблизительно). На второе письмо ответа нет

Підтримали: Sergii

Євген, доброго дня.
Дякуємо вам за відгук і просимо вибачення за затримку з відповіддю. Тут ми не спрацювали.

Процес дійсно тоді затягнувся, і в мене не було апдейтів для вас. Я змогла надати вам фідбек, як тільки стало відоме рішення фіналіста на вакансію.

Маю надію, що ви успішно знайшли цікавий для вас проект. Бажаю всіх успіхів!

Перейти до дискусії