beleven

Львів

3 березня 12:24

Andrii Shybunko, Flutter mobile dev

Це була моя перша компанія, яка надала мені комерційний досвід, і за це я вдячний. Якщо комусь важливо, офіс компанії дуже зручно розташований в центрі міста, і проблем з добиранням немає. Щодо графіку, тут теж все було досить комфортно (до певного моменту, коли весь вільний від сну час перетворився на робочий).

В компанії були цікаві проекти та заходи, атмосфера дружня, і була хороша комунікація між деякими співробітниками.

Проте, з часом рожеві окуляри почали спадати, і я почав розуміти, що у власників компанії є дві категорії людей в компанії: так звані «обрані» або улюбленці, і всі інші. Суть у тому, що до цих обраних завжди немає претензій і ніяких зауважень. Вони стають своєрідними зразками, до яких тобі слід прагнути. Однак, якими б спритними та старанними ти не був, ти не досягнеш цього рівня просто тому, що власникам компанії ти не подобаєшся.

В даній компанії стало нормою пінгувати вас у робочих чатах у пізній вечір і запитувати про статус завдань. Звісно, ви намагаєтеся бути відповідальним співробітником, тож відповідаєте на повідомлення, детально розписуючи свій статус, іноді навіть прикріплюючи скріншоти. Однак ці повідомлення зазвичай ігноруються, і наступного дня вас знову запитують про статус, наголошуючи, що вас пінгували вчора ввечері. Коли ви пояснюєте, що відповіли, почуваєте здивування й отримуєте відповідь типу: «Ой, я не побачила».

Це лише одна з проблем, але вас звинувачують у всьому, що працює не так, навіть якщо ви з цим не працювали. Як стажеру, вам доручають писати основний код для додатку, який потім перевіряють «по-швидкому», всім байдуже до вашого росту та вашого коду. У плані кар’єрного зростання і підвищень, це тема, яку краще не піднімати. Якщо ви запросите хоча б невелике підвищення, це буде відкинуто, і ймовірно, підвищення взагалі не відбудеться. Попри рік співпраці і роботу над багатьма проектами, мені так і не вдалося отримати підвищення в цій компанії.

Є інші проблеми у цій компанії та її процесах, але я сподіваюся, що цей відгук буде корисним для майбутніх кандидатів, які розглядають цю компанію як можливе місце роботи.

Підтримали:  Nina Avram