27 березня 2023 21:44
Пропрацював в компанії близько пів року. З позитивного можу відмітити робочу техніку та соцпакет, він досить непоганий. А також можливості для розвитку, тут цьому приділяють значну увагу.
Далі про негативні сторони. Прийшов я ще в компанію Рerfectial на проект LT. Ще на етапі інтервʼю залишились двоякі враження. Інтервʼювер дозволяв собі некомпетенті слова в мою сторону, які звучали більше як тролінг, а не фідбек. Тим не менш — пройшов успішно інтервʼю і вирішив прийняти офер, адже працювати мав з іншими людими. Далі про проект — на проекті панує повний хаос, процеси не налагоджені, клієнт проблемний, рекваєрменти як такі відсутні. Таке враження, що вищий менеджмент просто не хотів нічого робити з клієнтом за 5 років співпраці. За час моєї співпраці в нас була досить висока плинність кадрів, а також як мені сказали тіммейти — РМ мінявся кожного року. Роксолана була крутим РМʼом, але не витримала. На заміну прийшов новий РМ, який намагався наводити порядки і щось почало виходити. Але він не сприймав критику, тому коли я пішов на бенч — отримав поганий фідбек по софт-скілах, бо дозволив собі фразу «відчуваю себе на галєрі». За це власне мене і звільнили. Engineering director має необмежену владу в руках і вміє звільняти від поганих відчуттів. Саме так мені і озвучив «якщо ти відчуваєш себе на галєрі, то я звільню тебе від цього відчуття» Висновок — компанія тебе буде любити, якщо ти не критикуєш її, а якщо дозволяєш собі критику — будь готовий опинитись за бортом. Мої думки субʼєктивні та базуються на власному досвіді. Можливо просто не пощастило з проектом.
Повністю згоден з відгуком, ентерпрайз підходи у всій красі, я протримався трохи довше, півтора рочки.
Якщо бачиш «червоні прапорці» більше не ігноруй їх — в подальшому ігнорування коштуватиме дорожче
Я був присутній на цьому інтерв’ю, а головним інтерв’ювером була людина, яка з перших секунд сприймається як хороший старий знайомий. Я завжди уявляю, як мені було б сидіти на місці кандидата, і у тому випадку комфортнішого спілкування уявити важко.
отримав поганий фідбек по софт-скілах
тут вірю, це одне із зауважень, які я теж писав, на додачу до провалів у технічних знаннях і небажання їх визнавати.
Тут частково правда. У зв’язку із аутстаф проектом, я не дуже відчуваю різницю, в котрій саме компанії я працюю, але саме у ED виходить створити атмосферу дружного Java ком’юніті.