18 вересня 2024 10:17
Всем привет 👋
Я работал в Arounda приблизительно 3 года в роли Web Developer, и хочу поделиться с вами моим опытом. Arounda хорошее место что-бы начать свой карьерный рост как Junior специалист, но дальше этого, не рекомендую оставаться, так как плюсов для специалистов выше Junior очень мало. Для упрощения перечислю плюсы/минусы компании:
Плюсы:
— Свободный график работы.
— Свобода в выборе инструментов работы и ветки развития.
— Дей оффы, отпуска.
— Выдают корпоративную технику.
Минусы:
— Зарплата и повышение ниже средней по рынку.
— Овертайм оплачивается как и обычные часы работы.
— Бонусы к зарплате даются редко.
— Отсутствие технической квалификации у Project Managers.
— Отсутствие самих Project Managers на проектах (Сам себе manager).
— Отсутствие понимания Development сервисов у Sales отдела.
— Большинство специалистов в Design отделе не имеют нужных навыков дизайна.
— Очень маленькая Development команда (Даже спустя 3 года, там
— Отсутствие рабочих процессов (Каждый делает как хочет)
— Junior специалисты делают работу сложности Senior (В редких случаях)
— Однообразные проекты.
— Работа над пару проектами одновременно.
— Большая текучка.
— Абсолютно все под NDA (Не ждите сделать себе здесь портфолио).
— Отсутствие наград/бонусов за достижения в компании (Платят благодарностью).
— «We are a family» пропаганда.
Надеюсь это поможет вам определиться с выбором компании. Спасибо за внимание.
Дякуємо за твій відгук і час, проведений з нами. Я і вся команда Arounda дуже цінуємо твій вклад у компанію протягом цих трьох років і дуже прикро, що так багато аспектів тобі не подобались.
Я визнаю, що наші процеси не ідеальні, особливо в частині розробки, і над цим ми всі працюємо. Наша ключова експертиза — це дизайн, і ми розуміємо, що відсутність CTO в компанії впливає на розробку. Проте за три роки у нас ти мав можливість налаштувати процеси на свій розсуд як Team Lead. Вся наша компанія підтримує кожного співробітника, хто бажає рости, розвиватись, покращувати процеси та вдосконалюватись у своїх галузях. Я завжди відкритий до діалогу і до будь-яких пропозицій від працівників.
Щодо зарплати та підвищення, то наші зарплати повністю відповідають ринку України, адже ми українська компанія. Зарплатну вилку можна легко перевірити на таких платформах, як Djinni. Ми завжди намагаємося забезпечити прозорість і справедливість у цьому питанні, і твій рівень заробітної плати був прив’язаний до твоїх навичок на той момент.
Щодо твого зауваження про Project Managers, то хочу наголосити, що Arounda — це дизайнерська агенція, і тому наші PM тримають фокус на дизайні, а не на розробці. У багатьох випадках клієнти мали своїх власних PM, але якщо тобі було некомфортно працювати в такій структурі, ми б залюбки обговорили це питання та знайшли рішення разом.
Робота над кількома проєктами одночасно траплялася лише у виняткових випадках. Прекрасно знаю, що це складно, але таке трапляється в робочих процесах і ми завжди намагаємося оптимізувати навантаження, швидко розв’язати такі проблеми та не довести працівників до вигорання.
Щодо NDA я розумію, що його підписання обмежує можливості для розширення портфоліо завдяки проєктам, але це стандартна практика майже у всіх IT компаніях. Проте це не означає, що ми забороняємо створювати портфоліо, адже власне портфоліо — це про демонстрацію умінь незалежно від назви проєктів. Якщо в тебе були питання як доповнювати своє портфоліо, то я залюбки тобі підказав би як демонструвати свою експертність не порушуючи NDA.
Мені дуже прикро чути негативний відгук про кваліфікацію дизайнерського відділу, адже ми ретельно підбираємо дизайнерів до нас (це наш пріоритет). У нас чудові висококваліфіковані дизайнери та дизайнери-початківці на Junior позиціях у яких бачимо великий потенціал.
Я розумію, що у всіх можуть бути різні підходи до роботи, але я завжди відкритий до діалогу для покращення процесів, а не до публічної критики цілого відділу, в якому ти не працював.
Щодо наших командних цінностей: ми не пропагуємо стиль «сім’я». Наші цінності ґрунтуються на тому, що ми — команда, яка підтримує один одного і разом рухається до спільної мети. Ми цінуємо повагу, no-stress середовище, підтримку, небайдужість та креативність.
Для нас стало великим здивуванням побачити такий негативний відгук від тебе, адже рік тому ти сам написав дуже позитивний відгук, в якому відзначав командний дух, експертизу, підтримку від керівництва та інші аспекти, які тобі подобались. І тепер все змінилось різко в негативну сторону. Цікаво чи це питання стало актуальним лише останнім часом, чи, можливо, ти приховував свої незадоволення тривалий час, не повідомляючи нас про проблеми.
Ми завжди були відкриті до діалогу, і ми б зробили все можливе для розв’язання проблем. Дуже шкода, що замість конструктивного діалогу та вирішення ситуацій, ми бачимо публічну критику.
Я ще раз хочу тобі подякувати за твою роботу в компанії та за твій внесок у розвиток Arounda. Дякую за твої зауваження, будемо працювати над покращеннями. Тобі бажаю успіхів у подальшій кар’єрі та нових досягнень!