Appexoft

Львів

8 серпня 14:38

Oleg Kryvak, Front end/mobile developer в Dataforest

Дорога спільното шукачів роботи на Dou, шановне керівництво і працівники компані Appexoft!
Хочу звернутись до вас зі словами вибачення щодо мого не цілком коректного висловлювання в сторону компанії Appexoft в травні 2024 року.
Насамперед хочу запевнити, що ці слова я пишу від щирого серця, без примусу, шантажу тощо. Керівництво компанії, зокрема Володимир Жигайло, пройшли велетенський шлях аби створити колектив такого рівня ( коли я сюди тільки прийшов компанія ще була зовсім маленькою, у простому офісі ).
У свій захист можу додати, що тоді діяв на емоціях, а не як доросла і адекватна людина.
Зараз я усвідомлюю, що був не правим, писав надто грубо та прошу пробачення у Володимира та працівників компанії.🤝
Впевнений, що компанія буде рости і надалі та виховувати ціле покоління крутих та щасливих працівників!😎

КОМПАРТІЯ🥰
І так, любі друзі, пройшло чотири дні з моменту написання мною попереднього повідомлення. ЦЕ БУЛА МОЯ ОСТАННЯ КРАПЛЯ😐ТАК МОЇ КОРДОНИ ЩЕ НІХТО НЕ ПОРУШУВАВ👌 Попри те, що я написав привселюдний відгук на такому крутому сервісі з багатотисячною аудиторією, де визнав, що моментами був неправим, я також намагався напряму звʼязатись із Володимиром, проте не отримав хоча б найкоротшої відповіді з текстом типу «Олег, все ок, ми вдосконалюємося, врахували твою думку, та також приносимо вибачення за те, що безпідставно звинуватили тебе у лудоманії, якої в тебе НЕМАЄ🤝».
Володимир і його керівництво напевне сприйняли мою пропозицію примирення як слабкість, хоча це є рисою справжнього, зрілого чоловіка🤝 Лише сильні можуть визнати свою слабкість. Я першим пішов на уступки, розуміючи, що у мене є багато друзів та колег в цій компартії, таких же розробників, як я. Але хочу запевнити, що Я НЕ ЗБИРАЮСЬ ПОВЕРТАТИСЯ в Appexoft, адже я хочу рости як кваліфікований працівник , а тут так ростуть лише одиниці... Я просто хотів підтримувати дружній звʼязок, проте надто пізно зрозумів, що керівництву начхати на колишніх працівників, хіба, якщо дбати про працівників, котрі написали крутий відгук про компанію😁
Але, як на мене, то потрібно прислухатись не лише до хороших, проплачених, взятих з чату GPT, відгуків, які почали зʼявлятись практично одразу після моєї першої спроби висловити свою думку, а також і до того, що саме потрібно покращити у компартії, щоб вона звалась КОМПАНІЄЮ. А як можна щось покращити, не знаючи в якому місці корабель під назвою Appexoft отримав велетенські пошкодження і, навіть, не помічаючи цього, повільно іде на дно. 😔
Я не мав наміру посваритися з даною компартією, я хотів зробити їх кращими ( можливо звучить дуже просто і легко, але я розумію що це далеко не найпростіший шлях), оскільки одразу після завершення співпраці в Appexoft я влаштувався в дійсно хорошу КОМПАНІЮ, де змогли повністю розкрити мій потенціал як лідера і розробника. Якби в Appexoft поважали емоційний, фізичний, психологічний стан працівників, то я б ніколи звідти не пішов. Я б побачив, що КОМПАНІЯ ШАНУЄ СВОЇХ ПРАЦІВНИКІВ, та хоча б дозволяє їм піти у заслужену оплачувану відпустку... За два роки я отримав відпустку лише тоді, коли мені сказали, що звільняють😁👌
Скажу чесно, як девелопер, якого оцінюють зараз як Strong Junior , іноді Pre Middle ( хоча за два роки я б спокійно міг стати ледь не тім лідом ):
Я ні разу не отримав жодного код ревʼю від старших девів. А я мав неймовірне бажання вдосконалюватись, мав неймовірний потенціал ( який розкрився лише після звільнення з цієї конторки ) , але ж всім було начхати на звичайного трейнішку. Ніхто не думав глобально... Що цей трейнішка може вирости крутецьким девом і допомогти покращити ІТ ринок України📈
За майже три місяці роботи в новій КОМПАНІЇ я навчився та осягнув БІЛЬШЕ, ніж за два роки в компартії Appexoft. Це говорить не про мене, як поганого дева, а, в певній мірі, про керівництво апексу, як про керівництво, яке абсолютно нічого не хоче міняти у своїй системі, хоча має для цього всі необхідні ресурси, бо менеджери Аппексофту — це дійсно круті менеджери 😎, які просто не знають чи вдають, що не знають як працюють кращі КОМПАНІЇ. Тут прийміть мої співчуття... Ви і надалі не будете знати як працюють кращі КОМПАНІЇ, бо у вас ЖОДНОГО працівника з інших КОМПАНІЙ з круто налаштованим механізмом взаємодії між працівниками та керівництвом (бо у Appexoft більшість — це лиш трейні і джуни без комерційного досвіду). Ви просто-напросто не знаєте як вибудувати таку КОМПАНІЮ і ось це мене найбільше вражає і водночас лякає. У вас нудний процес роботи, зацікавте девів, щоб вони летіли до вас на роботу як на корпоратив (заряджені, бадьорі, повні енергії та бажання розвиватись), а не приходили на корпоратив ( який раз в рік ) як на роботу (хоча б на день змінити враження про Appexoft)👌
Знову ж таки, у новій КОМПАНІЇ мене раз на два тижні є дзвінок з HR. Вона питає чи все ок в мене, чи можу я запропонувати якісь свої рішення, альтернативи, чи класно я почуваюсь, чи не потрібно мені відпочити, тощо. Лише після такого окремого ставлення до себе як до працівника, а не МЕХАНІЗМУ ДЛЯ ЗАРОБІТКУ ГРОШЕЙ, я загорівся бажанням вдосконалювати себе📈 Я побачив як працює дійсно крута КОМПАНІЯ з середини, і мені стало боляче за решту трейнішок та джунів, які залишились ГНИТИ у Appexoft. Так, саме гнити, адже дійсно круті працівники ( на думку керівництва ) - це ті , що помічають та виказують лише плюси та пишуть рандомні проплачені коменти кожного дня по 5 штук🤦🏻 , щоб якось висвітлити компанію або просто, щоб заробити статус тім ліда чи отримати умовних 50$ винагороди "За високі досягнення у внесок розвитку компартії«😂
Я зустрічав деяких працівників Appexoft і вкидав їм фейкову новину ніби мене звільнили з попереднього місця роботи, щоб перевірити як швидко доходять чутки в цій компартії. Чисто експеримент 😁 Виявляється, що Краківський ринок у центрі Львова і поруч не стоїть у порівнянні відношення швидкості розповсюдження фейку на один квадратний метр приміщення компартії Appexoft. Коли мене питали: «Тебе дійсно звільнили?». Я ледь стримував сміх: «Ну так, мені ж так подобалось в Appexoft, хочу вернутись назад😂». Для себе я зразу зрозумів, хто є корабельним щурем на цьому цікавому кораблі щастя та пошуку себе😁. P.S. Не робіть так на далі по відношенню до мене, бо у мене всюди звʼязки — не порушуйте мої кордони. Я НЕНАВИДЖУ, КОЛИ МЕНЕ ОБГОВОРЮЮТЬ ЗА МОЄЮ СПИНОЮ — КРАЩЕ НАПИШІТЬ ЦЕ ТУТ!!!!😉
Я не хотів про це нікому розказувати, хотів якось забути цю ситуацію, але оскільки я вже розпочав цю фантастичну подорож у внутрішній світ компартії, то мушу наповнити цю розповідь ще однією ситуацією, яка залишила мені лише найгірше враження про цю компартію.
В 2022 році, коли я вже мав практично півроку стабільного досвіду у компартії ( вона ще тоді називалась StarApps) я попросив керівництво надати мені невелику відпустку, оскільки я мав поїхати до найкращого друга з нагоди його весілля. Цю пропозицію обдумали швидко і відпустили мене, але не у відпустку, а просто попрацювати з дому, оскільки як сказав мій тодішній пм: «Олеже, якщо ти залишиш проект більше ніж на два дні, то ми посадимо іншого дева». Тобто це означало, що я міг залишитись без роботи , адже справи і так йшли кепсько...Мене і так посадили працювати на React Native, хоча у описі вакансії було вказано, що я React дев🤝👌Я тоді ще не усвідомлював як брудно мною маніпулював пм, якого я спершу поважав, бо думав, що він дійсно допоможе мені стати кращим девом...🤩Так от, поїхавши додому, я став допомагати другові з підготовкою до весілля🤩 Щоб поєднувати роботу, яку на той час я вже виконував солідно, я спеціально сидів ввечері, овертаймив, спілкувався із замовником та виконував повноцінну роботу п-ма. Бо у даній компартії на той час всю роботу виконувала одна людина — нещасний трейні за кишенькові долари на прожиття😁 У перед день весілля я повинен був зранку відійти буквально на дві години, які планував відпрацювати ввечері. Самостійно організував робочий процес, попередив замовника, виконав завдання, які вона (замовник) просила виконати. Одним словом, зробив все, щоб спокійно поїхати та допомогти другові🤝 Ні про що не хвилюючись я спокійно зосередився на виконанні завдання з колегою. Через 1 годину часу після того як відлучився від роботи до мене поступив дзвінок від того самого п-ма зі словами: «Олег, що таке? ЧОМУ ЗАМОВНИЦЯ ЗЛА? А Я КАЗАВ ЩО ТАК БУДЕ!!!!» Подумайте, як би ви почувалися після таких слів. Я швидко підігнав друга, який ще не встиг вирішити всі свої питання ( А ВІН МІЖ ІНШИМ — НАРЕЧЕНИЙ)! 🤯 Думки в голові крутились «Що ж я накоїв?🫨 Все ж ок було, лиш би не звільнили мене з роботи, бо тяжко буде з таким досвідом знайти нову роботу...» Я гнав на машині 130, іноді 150 км/год, думаючи лише про те, щоб не втратити роботу в компартії. Друг також отримав гідного стресу😔, бо не встиг зробити все, що планував. Коли я приїхав додому та увімкнув свій ПК, то не побачив жодного повідомлення в Slack чи сповіщення на пошті. Не довго думаючи, тяжко дихаючи від такого різкого ривку, я подзвонив до п-ма і запитав де саме повідомлення, яке надіслала замовниця. На що через 2 хв отримав відповідь: «ОЙ, це повідомлення було ДВОМІСЯЧНОЇ ДАВНОСТІ. Ну це так, для ПРОФІЛАКТИКИ😀». Я дуже обурився, мовляв: «Ви всі там серйозно? Тобто я підставив друга, ризикував життям, отримав велетенський стрес і це все для ПРОФІЛАКТИКИ???» Звісно, жодних вибачень за помилку, допущену не мною а КЕРІВНИЦТВОМ, я не отримав👌🤝 Будучи зрілим чоловіком, я розумію своє обурення , але на жаль тоді я нічого не зміг би вчинити. Я був личинкою у велетенському світі ІТ. Надія була лише ( як я тоді вважав ) на компартію Appexoft. Адже, як я казав раніше, тут всім глибоко ПЛЮВАТИ на психологічний стан працівників.😉
Вибачте, що зайняв стільки вашого часу (звертаюсь до любої спільноти шукачів роботи, насамперед до тих, кому стежка в ІТ лише відкривається) 😀, але я висловив свою думку та підтвердив її фактами. Тому ретельно вибирайте саме КОМПАНІЮ для свого першого місця роботи, а не ведіться на перші ліпші пропозиції компартій! Бо не завжди потрібно поспішати з пошуком роботи. Якщо є можливість, то краще якісніше виділити час для пошуку, аніж попасти в систему, яка КАТКОМ ПРОЙДЕ по вашим талантам та заставить вас ненавидіти програмування.
В свою чергу прошу керівництво Appexoft не сприймати цей відгук-біографію як вороже спрямоване повідомлення, а задуматись над моїми словами і справді змінити механізм, почати поважати думку працівників, щоб працівники брали приклад з вас і ходили на роботу з метою допомогти компанії розвиватися, а не просто відбути 7-8 годин, отримати тих пару доларів і думати: «Блін, це ж завтра знову в Appexoft😐»
P.S. З лудоманією теж була перевірка😁😉. Цікаво було як відреагуєте на проблеми різного гатунку у працівників вашої ж компанії. З жалем мушу визнати, що ви з тріском провалили цю перевірку🤝 Бажаю в майбутньому не ставити самому діагнозу Лудоманія, бо є люди, які дійсно потерпають від цього лиха, а, приписуючи людині хворобу за те, що вона майнила криптовалюту від нудьги у Appexoft ( тут я визнаю, що також був неправим, треба було майнити вже вдома — хоч якось відволіктись від тих сірих буднів), ви, Володимире, опускаєтеся до їхнього рівня😔
Бажаю вам лише найкращого!!! Ви дійсно можете організувати крутий механізм і я всім серцем вірю в це. Просто крутий механізм завжди потребує більше зусиль, часу та фінансів😉 Збудуйте КОМПАНІЮ, а не компартію, де до слів і психо-емоційного стану працівників керівництво ставиться байдуже. Можливо, зараз система в Appexoft змінилась в кращу сторону. Якщо так, тоді ви дійсно робите нашу ІТ сферу кращою🤩 Буду дуже вдячний за відповідь — і будьте певні, я хочу ДРУЖИТИ з вами, а НЕ ВЕРНУТИСЬ назад🤝