19 травня 0:33
Дана компанія класна, якщо ви початківець у сфері ІТ. Якщо ж ваш досвід більше 6 місяців, то вам тут нічого робити.
З плюсів:
— хороший старт, оскільки потрапити в компанію не дуже складно;
— дружелюбний колектив девів та тестерів — напевне найкраще, що ж в даній компанії;
— хороший офіс з кавовими апаратами;
— благодійний фонд в підтримку ЗСУ
— власна техніка
Сподіваюсь в майбутньому плюсів буде більше. Дуже хочеться аби помінялась структура компанії, адже зараз це більше схоже на агенцію фрілансерів, де наймають трейнішок, щоб давати їм завдання мідлів-сеньйорів. Звісно, різницю між зп мідла і трейні ділять так звані проджект менеджери, які в цій компанії не вирішують абсолютно нічого.
Я дуже вдячний компанії, що зміг отримати який-не-який досвід тут. Пропрацював два роки, рівень зарплат тут зовсім не конкурентно спроможний. Після того як сказав, що звільняюсь, отримав у свій бік претензії, мовляв «Тобі найшли проект, а ти з**буєшся». Хоча, по факту, hr сама написала мені на LinkedIn, а так званий проджект менеджер з мого аккаунту ( така вже тут система ) просто відписала їй пару фраз. Тестове пройшов я власноруч, співбесіду також... Так якого милого до мене мають бути претензії???
Дуже хочу аби система у компанії помінялася і вона дійсно стала зватись компанією, а не збіговиськом трейні фрілансерів, яких експлуатують за мізерні кошти.
Мені вже насправді цілком вдалось змиритись з цим клішовим переконанням, яке вважаю є досить безпідставне та надто егоїстичне, щодо проджект менеджерів та їхніх обов’язків на проєкті.
Так, я цілком погоджуюсь з тобою, що ми, мабуть, «не вирішуємо абсолютно нічого» в реалізації технічних аспектів, проте успішна реалізація проєкту це не лише про кодинг, це також про: детальне планування проєкту, введення документації, узгодження естімейтів, координація команди, управління ризиками, моніторинг і контроль прогресу, управління змінами, комунікація із замовниками, забезпечення якості, фінансове управління і ще безліч не технічних аспектів.
Мені й дійсно шкода, що ти такої думки про пм навіть попри твій багаторічний досвід. Плекаю надії, що тобі вдасться змінити своє упередження.
Владиславе, не знаю хто чи що змусило тебе це написати, але я розумію твою точку зору. Кожен хотів би написати декілька фраз замовнику на апворку, а потім найти дева який пройде співбесіду, технічне, сам зробить естімейт, буде виконувати таски, і отримувати за це 10% з одного проекту, маючи по декілька проектів нараз. Але коли тебе звинувачують та погрожують звільнити за те, що ти не можеш найти проект ( особливо , коли це не входить в обовʼязки дева) — це вже надто низько... Якби хоча б деви отримували більше, а то тут все лиш на відсотках...
Олеже, не знаю хто чи що змушувало тебе продовжувати працювати протягом 2 років в таких, на твою думку, жахливих умовах та навіть проситися вдруге на нищу позицію, але попри будь-які обставини я категорично не поділятиму твоїх упереджень щодо пм.
Мені немає сенсу й надалі вести цей неконструктивний діалог, проте плекаю щирі надії, що тобі випаде змога переоцінити свої легковажні упередження. Щасти!
Це не я просився на нижчу позицію, це Володимир запропонував розвивати профіль на Апворку. І я дійсно приніс дуже багато компанії, іноді сидів вночі та в поза робочий час, щоб виконати всі завдання. А у відповідь отримав лише критику та осуд...
Привіт Олег. Дякую за співпрацю.
Дякую що перечислив плюси нашої компанії. Думаю те що в тебе була не велика зп після 2 років роботи це повністю твоя вина, бо ти злітав зі всіх проектів.
Одного разу ти грав космолот під трекером, після чого ми оплачували тобі зп, хоча ти був на бенчі і ніхто не хотів тебе брати в команду.
Хочу тебе попередити, якщо ти будеш третій раз проситись до нас на роботу то цього разу ми тебе з жалості, як попередні рази, не візьмем.
Надіюсь ти вилікувався від лудоманії і більше не будеш під трекером грати космолот. Вірю ти зможеш віддати борги колекторам і це не буде заважати тобі працювати.
Успіхів у всьому!
По-перше, я ніколи не грав у Космолот і навіть не знаю як це виглядає. По-друге, хіба моя вина в тому, що мені давали проекти, стек яких я навіть не знав і не використовував? Якби в компанії дійсно був налагоджений механізм пошуку проектів, розбивки на команди, тоді точно у кожного були б завдання. І під трекером я грав гру для заробітку крипто валюти, адже з тою зарплатою та маючи фінансову проблеми і нудний проект, думаю кожен старався б згаяти робочий час. Бажаю в майбутньому вийти на аутсорс, робити команди і більше прислуховуватись до співробітників.
P.S. Ніякої лудоманії у мене нема. Скоріше ця хвороба називається «2 роки у аппексофт»
Одного разу ти грав космолот під трекером
Надіюсь ти вилікувався від лудоманії
Volodymyr Zhyhaylo, це дуже брудна маніпуляція, бо фахівець один раз в щось грав, а ви вже поставили діагноз «Лудоманія»
Якщо ви так легко ставите діагнози психологічним захворюванням то маєте скласти гідну конкуренцію Спартаку Субботі
7 коментарів