21 квітня 14:46
Непрофесійний підхід: ігнорування стоп-листів та штучне затягування процесів
Хочу поділитися досвідом спілкування з Alpacked, який залишив вкрай негативне враження через неефективний хайринг.
Основні претензії:
1. Ігнорування побажань кандидата: У моєму профілі на Djinni чітко (червоним кольором) вказано, що я не працюю з неетичними доменами (Gambling тощо). Попри це, рекрутер сконтактував зі мною, а на етапі пре-скріну виявилося, що проект саме з цієї ніші.
2. Штучне розтягування термінів: Про дзвінок ми домовилися ще 7 квітня, але призначили його аж на 21 квітня. Склалося стійке враження, що компанія навмисно створює «чергу» або імітує надзвичайну зайнятість, хоча мова йшла лише про короткий перший дзвінок.
3. Марнування часу: Через поверхневий підхід рекрутера, який не спромігся прочитати опис профілю, обидві сторони витратили два тижні на очікування розмови, яка не мала сенсу з першої секунди.
Якщо для вас важливо, щоб компанія поважала ваші цінності та час — зважайте на цей досвід. Сподіваюся, Alpacked переглянуть свій підхід до аналізу кандидатів перед тим, як призначати зустрічі.
Дякую за уточнення. Не маю наміру сперечатися з вашим досвідом чи переконувати вас у протилежному.
Я визнаю, що така ситуація неприємна і створила для вас відчуття неуважності до ваших побажань. Це справедливе зауваження, і я врахую його в подальшій роботі, щоб подібне не повторювалося.
Бажаю вам успіхів у пошуку компанії та проєктів, які повністю відповідатимуть вашим критеріям.
Досить винахідлива спроба виправдатися, але стоп-листи (Gambling) були у профілі з самого початку.
Варіант, що я видалив їх спеціально для вашої вакансії, а потім повернув — абсурдний.
Це лише зайвий раз доводить, що опис профілю ви просто не читали.
Сергію, вітаю!
Дякуємо за ваш відгук і за те, що поділилися своїм досвідом. Мені шкода, що взаємодія залишила у вас таке враження.
Щодо першого пункту: на момент початку нашого листування позначки про небажані домени у профілі ще не було. Якби ця інформація була вказана, я одразу повідомила б про специфіку проєкту та не турбувала вас зайвий раз. Ми справді уважно ставимося до побажань кандидатів і враховуємо їх у роботі.
Стосовно термінів узгодження дзвінка: розумію, що очікування могло викликати таке враження. Насправді це пов’язано виключно з навантаженням та активним наймом, а не з наміром штучно затягувати етапи.
Щодо витраченого часу: шкода, що ви сприйняли знайомство саме так. Ми завжди вважаємо перший контакт можливістю познайомитися з кандидатом, щоб у майбутньому мати змогу повернутися з більш релевантними можливостями співпраці.
Дякуємо ще раз, що звернули увагу на ці моменти.
Бажаємо вам успіхів у подальшому пошуку можливостей.