Alpacked LLC

Київ

12 травня 15:53

Pablo Prodeluk

Відгук про процес рекрутації на позицію Junior DevOps

Хотів би поділитися своїми враженнями щодо нещодавнього процесу рекрутації. Хоча сам процес був швидким і організованим (що є беззаперечним плюсом), деякі аспекти викликали занепокоєння.

1. Непрозорість вимог
У вакансії було зазначено «some experience with Kubernetes», що суттєво відрізняється від реальної вимоги до комерційного досвіду. Як кандидат з практичним досвідом роботи з Kubernetes, я був здивований, коли мій досвід був кваліфікований як недостатній на рівні HR, без технічної перевірки.

2. Некоректна оцінка рівня
Відмова ґрунтувалася на відсутності комерційного досвіду, хоча:
— Для junior позиції такі вимоги є не цілком виправданими
— Мій практичний досвід не був належним чином оцінений

3. Відсутність альтернатив
Замість стандартної відповіді про «комерційний досвід», було б доречно запропонувати тестове завдання для демонстрації навичок, можливість стажування тощо.

Шукати спеціаліста з досвідом, що відповідає мідл-рівню, з зарплатою джуніора є не цілком коректним підходом.

Сподіваюся, ці зауваження допоможуть вам оптимізувати процес підбору та уникнути подібних ситуацій з майбутніми кандидатами. Був би радий, якби ваша команда розглянула можливість більш гнучкого підходу до оцінки кандидатів на початкові позиції.

Підтримали:  Ihor Hruzdiev

Павло, вітаю!
Дякую за те, що знайшли час поділитися детальним фідбеком щодо нашого процесу рекрутингу.
Нам приємно, що ви відзначили організованість і швидкість процесу — для нас це важливий пріоритет. Водночас Ви справедливо звернули увагу на кілька моментів, які дійсно потребують нашої уваги.
1. Щодо формулювання вимог у вакансії.
Ви праві — фраза «some experience with Kubernetes» могла створити враження про нижчий рівень очікувань. Ми вже переглядаємо опис, щоб краще відображати реальні технічні запити команди та уникати подібних розбіжностей у майбутньому.
2. Некоректна оцінка рівня та 3. Відсутність альтернатив
Хочу прояснити, що саме для цієї Junior-позиції ми свідомо уточнили у вакансії вимогу щодо наявності комерційного досвіду, оскільки шукаємо фахівця з базовим розумінням роботи з обраним стеком у реальних проєктних умовах. Це дозволяє нам забезпечити ефективне включення людини в команду без потреби в тривалій адаптації.
Щодо Вашого досвіду — під час первинної оцінки ключових технологій на технічні запитання Ваші відповіді не підтвердили очікуваного рівня володіння базовими інструментами (зокрема Kubernetes, Dockerfile). Саме це, в сукупності з іншими софтовими факторами, стало підставою для рішення не переходити до наступного етапу і не шукати альтернативу.
Ще раз дякуємо за зворотний зв’язок. Ми щиро бажаємо Вам успіху у Вашій кар’єрі!