Airlogix

Київ, Дніпро

Крута компанія.

Прозорі робочі процеси, робота на результат та підтримка в ініціативах різних планів максимально сприяють розвитку у всьому, що стосується професійних та власних навичок. Тепер по моїх основних пунктах:
— Ти рівний/а з усіма, відсутня доктрина «я начальник, ти дурак». Твою ідею вислухають (незалежно від посади) і дадуть аргументувати, чим вона хороша, або ж навпаки з повагою пояснять недоліки з заохоченням до подальших ініціатив;
— Налагоджена співпраця між відділами та всередині команди, взаємопоміч — стандарт, а не виняток. Звичайно, як і всюди, можуть виникати гострі кути, але практика показує, що при їх виявленні всі працюють над їх згладженням.
— Тебе заохочують до саморозвитку та покращення власних професійних навичок;
— Ти вільний у креативному підході в роботі. Так, є точка а і точка б до якої ти маєш дійти у визначений час, але шлях яким ти досягнеш цілі визначаєш ти сам (але звичайно у правильній комунікації);
— Задачі ставляться зрозумілі, адекватні, без мікроменеджменту;
— Овертайми трапляються, але тобі компенсують твої зусилля.
— Відсутня мотивація «токсичної» поведінки, ба більше — вона максимально відсікається.

Можу впевнено рекомендувати до співпраці!

Підтримали: Oleksandra Mukomel

Досвід з компанією залишив достатньо неприємний післясмак.
Відгукувалась на вакансію, зі мною зв’язався Head of Recruitment, порозмовляли по телефону, після чого покликали на співбесіду. Комунікація була приємною та позитивною, перша співбесіда пройшла з чітким підкресленням, що зі мною хочуть працювати, бачать частиною команди і попросили надати фідбек щодо бажання рухатись далі, я погодилась й на наступному міті вже познайомилась з HRD. Все теж пройшло окей, обговорили нюанси майбутньої роботи та запросили пройти поліграф. Через тиждень я повернулась в умови Києва в квартиру без опалення спеціально щоб пройти поліграф і завершити хайрінг процес, оскільки мені сподобались описані умови праці. Поліграф проводила приємна жіночка, приблизно 2 години. На певні запитання, бувало, де я відповідала чесно, в поліграфа все одно висвічувалась реакція (наприклад, чи пила я енергетик перед процедурою), але після кожного блоку питань, якщо були якісь непорозуміння, — це можна було обговорити та/або спростувати. В кінці мені сказали, що не бачать ніяких ризиків стосовно моєї кандидатури. Було повідомлено і поліграфинею і хедом, що фідбек буде максимум через 2 дні або й раніше. В результаті на 5-й день без фідбеку я сама написала хеду і була проігнорована, мої повідомлення навіть не прочитали. Згодом отримала на пошту скопійований плаский лист-відмову з аргументом «обрали іншого кандидата», хоча набиралось у команду декілька людей. Ось така весела історія про надіїї та втрачений час. Шкодую, що відгукнулась тоді і не провела цей час більш цінно, як могла б.

Даяна, добрий день!

Дякуємо вам за зворотний зв’язок та за час, який ви інвестували у проходження нашого відбору. Нам щиро прикро, що ваш досвід взаємодії з компанією залишив неприємний післясмак.

Ми уважно проаналізували вашу оцінку та відгук і справді взяли для себе пункти, над якими варто попрацювати. Зокрема, погоджуємось, що комунікація на фінальних етапах має бути максимально своєчасною та прогнозованою. Із нашого боку дійсно відбулася затримка з фідбеком — відповідь була надана не протягом двох днів, як попередньо озвучувалося, а протягом робочого тижня. Перепрошуємо за це — ми вже врахували цей момент як внутрішню метрику для наступних процесів.

Водночас хочемо зазначити, що загалом процес рекрутингу будувався прозоро: ви оперативно отримували апдейти, комунікували з командою, а проходження поліграфа було організовано відповідно до вашої можливості повернутися до Києва. Після фінального етапу ми мали декількох кандидатів на цю роль, і прийняття рішення зайняло трохи більше часу, оскільки воно ухвалювалось комплексно та з урахуванням багатьох факторів. Це рішення жодним чином не знецінює ваш професійний рівень чи результати проходження етапів.

Окремо дякуємо вам за готовність проходити додаткові етапи відбору та за вашу зацікавленість у співпраці. Ми справді це цінуємо і шкодуємо, що фінальний результат не виправдав ваших очікувань.

Бажаємо вам отримати найкращу пропозицію найближчим часом та лише позитивного досвіду взаємодії з роботодавцями надалі. Дякуємо, що приділили увагу нашій компанії та процесу відбору.

Перейти до дискусії

Працюю в компанії вже більше 2ох років. За цей час компанія пройшла шлях від кількох десятків до сотень співробітників, і цей ріст реально відчувається.
Загалом дуже сильний колектив: багато професіоналів своєї справи, від яких є чому повчитися. Класно спостерігати не лише за розвитком компанії, а й за ростом спеціалістів усередині — середовище цьому сприяє.
Зі зростанням, звісно, з’являється більше процесів і бюрократії, але для компанії такого масштабу це природний етап. У той же час зберігається адекватність у підходах і робоча атмосфера. Компанія всередині більше «демократична» у своїх підходах, є ціль — а способи як ти її досягнеш це вже справа твоєї фантазії. Немає мікроменеджменту. Цінується бажання розвитку (якщо хочеш пройти курси підвищення кваліфікації, цю можливість тобі нададуть), є корпоративні курси англійської мови, страхування життя та здоровʼя, система бенефетів від партнерів (WOG, знижки на книги, психолог і тп).

Жодного зворотного зв’язку після інтерв’ю.

Саме інтерв’ю викликало відчуття, ніби я потрапив у 2005 рік: не вистачало лише запитань про те, скільки м’ячиків поміститься у шкільному автобусі.

Підтримали: Andrii Mochalskyi