AIM

Київ, Харків, Полтава, Bilohorodka

21 жовтня 2025 11:25

Anastasiia Komarova

Вчора я проходила інтерв’ю з директором AIM Юрієм Щуріним. Співбесіда проходила під значним тиском, відчувалась зверхність директора. З самого початку він зробив вигляд, що ніби не знає рівня заробітної плати та не ознайомився з моїм резюме. Проте після співбесіди я зателефонувала рекрутеру і дізналася, що саме директор встановлював вилку зарплати та ознайомлювався з моїм резюме і кандидатурою.

Директор зазначив, що ми спілкуємося щиро та відкрито, але я б радила наступним кандидатам не сприймати це за правду. Питання майже не стосувалися професійної діяльності, а були більше «студентського» характеру, хоча позиція керівна: улюблений предмет у школі, улюблений письменник, як Україні перемогти.

Вважаю, що співбесіда пройшла непрофесійно. Директору було б корисно ознайомитися з практиками проведення співбесід у великих корпораціях та у європейських роботодавців. Можливо, це було спробою дізнатися інформацію щодо моїх досліджень, тому раджу бути пильними на всіх етапах співбесіди. Не рекомендую розкривати робочу інформацію та надсилати додаткові матеріали.

Щодо колективу: більшість співробітників — молоді люди, якими легко маніпулювати.

Хочу також зазначити, що усі відгуки на цьому порталі від працівників, які недавно влаштувалися, ймовірно написані під завданням показати компанію в позитивному світлі.

Підтримали:  Maryna Klymenko

Анастасіє, дякуємо за розгорнутий зворотний зв’язок. Рекрутинговий процес — це завжди двостороння оцінка.

За результатами зустрічей ми періодично проводимо ретроспективу, ваша не стала винятком. Ми вже прийняли декілька важливих рішень, що вплинули на наш процес рекрутингу і, я думаю, що нас очікує ще більше — ми розвиваємось та зростаємо.

Фінальний етап у нас — це більше про bar-raising, де мова йде не лише про експертизу, а й про стратегічне бачення та культурну близькість. Це бере свій початок у талантономіці та етапі go-go в розвитку певних напрямків роботи компанії.

Тобто, вас дійсно можуть питати не тільки про досягнення та з чим працювали, а й про те, що вам подобається та чому — це спосіб зрозуміти цінності, як ви структуруєте свої думки у менш-формальній комунікації, яка прийнята у нас в команді.

Хочу від себе підсвітити декілька моментів, якщо дозволите.
1. Цінність зустрічей у декілька етапів у тому, що кожен кандидат має можливість познайомитися з різними членами команди та оцінити, чи близька йому комунікація за межами бульбашки одного відділу.
2. Середній вік нашої команди вище 36 років. Наймолодшому співробітнику 20 років, найстаршому — 73 роки. Ми проти ейджизму.
3. Відгуки на DOU залишають реальні співробітники, які діляться своїм досвідом після інформування з мого боку про таку можливість та інструкції, як це можна зробити.

Дякуємо за час, що ви приділили знайомству з нами, та за можливість стати кращими.

Підтримали: Serhii Ivanov