AgileEngine

Львів, Буенос-Айрес (Аргентина), Краків (Польща), Мехіко (Мексика), Сан-Паулу (Бразилія), Bulgaria (remote), Poland (remote), Portugal (remote), Remote (Ukraine only), Romania (remote), Slovakia (remote), Slovenia (remote), Spain (remote), Ukraine (remote)

22 листопада 2025 23:40

Jaroslav Shkarupilo, Верховний Мозкоклюй в NDA

Таке шось... Цілком розумію незадовільний рівень оцінки компанії у відгуках нижче.

На жодні розсилки я в явному вигляді не підписувався. Колись, в 2016-му відкрив одній вашій рекрутині (-тессі? -тітці?) контакти через Джина, там тоді щось не вигоріло, але потім вона почала писати напряму вже ніби як з іншими пропозиціями. Ну ок, оскільки написала от та сама, якій відкривав контакти, то винесемо за лапки питання етичності таких дій по відношенню до Джина, та й до самих кандидатів, які відкривають контакти під конкретні позиції в конкретний період часу, а не «на поболтать».
Але ж далі понеслось... 17й, 18й, 19й, 20й, три роки тиші, 24й, 25й
Вже від різних рекрутерів:
«Пойдем со мной, если хочешь жить»
«Make Africa great again with NodeJS»
«Готовы стартовать проект мечты?»
«Маємо захоплюючі пригоди для TypeScript Backend Engineer-а»
«5-зіркові Full Stack можливості в AgileEngine»
«Об’єднаємо зусилля в AgileEngine?»
...та інші взірцево-клікбейтні теми повідомлень.

Крайній раз попали в момент, коли я в цілому був відкритий до спілкування, тому відповів, скинув Тєлєгу.

Пише. Скидає опис вакансії. На питання від мене — часто стандартні порожні відповіді:

графік у нас вільний, важливо тільки, щоб ви були присутні на дзвінках з командою

Коли? Скільки разів на добу? Ви в курсі, що умовний Ізраїль зі своїми пересічними вранішніми коллами пересічним совам псує весь день? Чи це кожного разу всім треба пояснювати?

Щодо компенсації, тут ми теж на вашій стороні 😊

Ліл ) Ага, вірю. Он дивлюся на вашу шкалу оцінок, де як задоволеність рівнем компенсації пасе задніх.

Ну ок, далі питаю, що по процесам відбору, скільки співбесід, з ким, якої тривалості?...

Наш процес найму починається з посилання на нашу онлайн-платформу, де ви вказуєте бажані умови співпраці, проходите короткий тест та записуєте невелике відео (до 3 хвилин) про ваш досвід.
Після цього рекрутер переглядає відео та запрошує вас на співбесіду з лідом.
Далі — знайомство з клієнтом і технічне інтервʼю.

Мі скузі! Якщо вже це ви мені писали впродовж х.з. якого часу, намагаючись витягнути на контакт, то чи не здається вам, що ви по-перше, трохи офігіли, а по-друге, принаймні з оцих всіх деталей треба було й почитнать спілкування, а не чекати, поки я за кілька днів в фоновому режимі з вас оте кліщами витягатиму?

Ну ок, вечір перестає бути томним, вже тупо цікаво,- пишу, — посилання не кусаються, тому скидайте, а там видно буде + паралельно ставлю ще кілька питань, на які отримую відповідь, але посилання ніхто так й не скидає, зате дізнаюся, що онлайн-платформа — це Коділіті (з чого одразу ж рофланув, бо щось давно я цієї відкопаної стюардеси не бачив),а відео-інтерв’ю не стільки до 3 хв., скільки максимум 5-10 (!)

Воно нам потрібне, щоб побачити, що ви комфортно спілкуєтесь англійською про свою роботу.

Seriously! Який геній це придумав?! І отримаєте ви на вході тонну кізяків в яскравій обгортці, а якщо точніше, то ораву нужденних, нікому непотрібних тушок кандидатів, в яких було достатньо часу, аби прописати та завчити попередній текст і з якогось там дубля таки впевнено відіграти оте на камеру.

Ну то що ми маємо?
Посилання я так чи інакше не отримав, бо чи то мало розкланявся, чи тому що поставив під сумнів магічні властивості священної корови ака Коділіті, х.з.
Відповіді (і то, не завжди ємні) я отримував тільки на ті питання, на які було зручно відповідати, так, наприклад, десь там зовсім загубилося моє цілком очевидне, хай і провокативне: Але все ж таки мова про наповнення каталогу під потенційних «може-хай-колись» клієнтів, чи пошук під вже наявних кастомерів на конкретні проєкти?
Процес такий, ніби то я вам воооосімьлєт (тм) пороги обивав, намагаючись потрапити на інтерв’ю, а не ви мене засипали СПАМом.

Ви там вже якось це... перестаньте жити під світлом біполярної звєзди, чи шо, бо виглядає все дуже не дуже.

Дякуємо, що знайшли час поділитися таким детальним відгуком! Ми щиро цінуємо вашу відвертість і зусилля, які ви доклали, щоб описати вашу ситуацію.

Ваш досвід не відповідає стандартам, яких ми прагнемо дотримуватися, і ми щиро перепрошуємо за недоліки у нашій комунікації та рекрутинговому процесі.

Щодо ваших питань про позиції: ми працюємо з реальними, існуючими вакансіями для наших клієнтів. Ви завжди можете перевірити наші поточні проєкти та відкриті позиції на нашому вебсайті. Водночас ми розуміємо, що це не змінює враження, яке у вас склалося під час комунікації, і вдячні за те, що ви вказали, де саме процес дав збій.

Також хочемо окремо відреагувати на ваше зауваження щодо етапу з Codility та відеопрезентацією. Ваш відгук показує, що ці кроки були недостатньо чітко пояснені та не виглядали доцільними чи такими, що поважають ваш час. Хоча подібні інструменти поширені в індустрії, ми розуміємо, що їхня цінність і формат мають бути прозорими — і що вони не повинні сприйматися як зайва перепона.

Щодо питання компенсації, хочемо також дати роз’яснення. Наша мета — забезпечувати чесний, конкурентний і таким, що відповідає ринковим стандартам, рівень винагороди. Ми оцінюємо ролі на основі навичок, досвіду та обов’язків, і регулярно переглядаємо наші практики компенсації для підтримання цього балансу. Крім того, ми проводимо регулярні performance review, які допомагають визнавати індивідуальний внесок та підтримувати професійне зростання кожного члена команди.

Ми врахуємо ваші коментарі щодо частоти контактів, нестачі початкової прозорості та способу подачі ключової інформації. Ми погоджуємося, що прозорість і релевантність на першому етапі спілкування є критично важливими, і використаємо ваш відгук для перегляду та покращення цих аспектів у роботі нашої команди.

Ми розуміємо, що ви не бажаєте продовжувати комунікацію, і поважаємо це рішення. Ваші контакти будуть видалені з наших розсилок та баз даних, і ви більше не отримуватимете повідомлень від нас.

Бажаємо вам успіхів у подальшій професійній діяльності!