8 жовтня 14:25
Процес найму у компанію жахливий.
Для початку треба виповнити кілька задач, щоб просто потрапити на співбесіду із рекрутерем, щоб дізнатися діталі проекту та компінї. А якщо мене не влаштовують якісь умови, нащо мені зазделегідь виконувати завдання та витрачати свій час? Додатково треба записати відеозвернення та у ньому розповісти про себе. Але, нащо? Я розробник, а не актор. Я не хочу проходити кастинг на роль Палпатіна.
Я виконав усі задачі, але побачивши, що треба ще записувати відео, закинув ідею аплаїтися далі у компанію. Але зі мною зв’язалася рекрутерка компанії та сказала, що завдання я виконав добре, то може і відео запишу? Я відмовився. Нащо мені відповіли, що, можемо цей етап пропустити. Мене перекинули на іншого рекрутера та запланували дзвінок-зустріч.
В назначений день та час рекрутер просто не прийшов на зустріч...
Повертаємося до початкого питання — нащо мені витрачати одразу свій час та сили на виконання завданнь та запис відео, щоб потім просто не прийти на зустріч?
Дякуємо, що поділилися своїм досвідом! Нам прикро, що процес найму залишив у вас негативні враження. Ми розуміємо, що інвестиція часу й зусиль у виконання завдань має бути виправданою та комфортною для кандидатів.
Деякі етапи нашого відбору проходять асинхронно, щоб оптимізувати процес і забезпечити рівні умови для всіх претендентів. Відеозвернення є додатковим інструментом, який допомагає краще познайомитися з кандидатами до етапу живої співбесіди, однак ми завжди готові адаптувати процес під конкретну ситуацію.
Нам також дуже прикро через ситуацію з пропущеною зустріччю. Це зовсім не той рівень взаємодії, якого ми прагнемо. Після інциденту рекрутер намагався зв’язатися, щоб уточнити деталі — за нашими даними, він був онлайн у зазначений час і очікував на дзвінок. Водночас ми визнаємо, що комунікація мала бути чіткішою, аби уникнути непорозуміння.
Щиро дякуємо, що знайшли час поділитися своїм досвідом, він допоможе нам покращити узгодженість та прозорість у процесі найму. Бажаємо всього найкращого!