A-Players

Київ, Нью-Йорк (США)

10 квітня 12:25

Katherine Ch, Talent Sourcer в Equally Talent, Inc

Проходила інтерв’ю на позицію Talent Sourcer у A-Players.
До фінального етапу все справді було ок:
• Глибинне інтерв’ю з рекрутером
• Culture fit з Head of Operations
• Тестове завдання реально цікаве, один із найкращих досвідів такого плану. За це окремий респект команді.

Що пішло не так (фінал з фаундеркою):
Чесно, в мене ніколи не було такої співбесіди.
Факти:
• Співбесіда була повністю неструктурованою, завдання давалися абстрактно і змінювалися на ходу.
• Я демонструвала екран, показувала, як змінюю промпт у ChatGPT. Фаундерка сказала: «я відволіклася і не бачу, що ти змінила» — при тому, що я пояснювала і показувала.
• Процес її не цікавив, але чіткого ТЗ на «результат» теж не було.
• Запитань про мій досвід, мислення або підхід практично не ставили.
• Я як кандидатка не маю фреймити і вести співбесіду за інтерв’юера — але тут саме так і вийшло.

Кого насправді шукають?
На моє пряме запитання «кого ви шукаєте?» фаундерка відповіла: сорсера, який будує AI-автоматизацію, інфраструктуру, по суті — automation-білдера.
Цього немає у вакансії + не обговорювали на трьох попередніх етапах.

Також прозвучала фраза про «сорсера з високим інтелектом». Я не коментуватиму — просто зауважу, що людина, яка не слухає, відволікається, не ставить структурованих запитань і сама не розуміє, кого шукає, — навряд чи найкращий суддя чужого інтелекту.

Фідбек і пост-комунікація:
Фідбек був обіцяний до кінця минулого тижня. Я не отримала його в зазначений термін. Через тиждень написала ввічливий follow-up — відповіді не отримала. Натомість побачила, що вакансію знову опубліковано на DOU. Я спілкувалась із іншою кандидаткою, яка виконувала тестове завдання, і вона також перестала отримувати відповіді після його виконання.

Що в сухому залишку:
Вакансія Talent Sourcer у A-Players відкривається періодично вже більше року. Думаю, це багато про що говорить. Команда на перших етапах приємна і професійна. Тестове дійсно класне. Але фінал і пост-комунікація показують, що всередині немає ані розуміння профілю, ані поваги до часу кандидатів.
Я не шкодую, що спробувала. Але попередити інших вважаю правильним.

UPD: Команда вийшла на зв’язок, пояснила затримку і надала фідбек. Ціную відповідь і те, що визнали зони для покращення. =)