2 січня 2023 20:57
Наприкінці грудня я завершила навчання від «А-level» на курсі «IT Project Management». Власне, з вересня по грудень я проходила цей курс з досвідченими викладачами — практикуючими проєктними менеджерами Оленою Самофаловою та Дімою Куценком. Також я була членом команди з 20 осіб, де кожна людина — унікальна та цікава особистість :)
Зі школою я познайомилася завдяки освітній програмі для українців без досвіду роботи в ІТ-сфері — «ІТ-generation». В «А-level» я прийшла зовсім новачком без великого багажу hard скіллів, але з неймовірним бажанням вчитися новому.
Трохи про те, що встигли вивчити та дослідити разом із командою та викладачами: познайомилися з IT-індустрією, розібрали Waterfall та Agile, набили руку з розробки статуту проєкту, навчилися керувати очікуваннями замовника, пропрацювали skope проєкту та управління якістю. Ще розібралися з time- та risk-менеджментом. Вивчали бюджетні тонкощі проєкту та його ведення. Найцікавіше — підтягнули базу технічних знань, заглибилися у Front-End та Back-End розробку, переваги мов програмування та тестування. Додатково пропрацювали комунікацію з командою та замовником, розібрали тімбілдінг, мотивацію та фасилітацію. Поговорили про мітинги та клієнтоорієнтованість, селф-менеджмент та закриття проекту. Звісно ж, мільйон реальних кейсів і стільки ж завдань від практикуючих менеджерів в IT.
Окрема величезна подяка до менеджерів школи, які були максимально зацікавлені у комфортному навчанні для студентів. Актуальні опитування, компроміси й допомога у вирішенні проблем — все це було налагоджено до абсолюту.
На додачу до всього повністю керувала проєктом з розробки мобільного додатку для американської школи (додаток для моніторингу спортивних заходів з певними фічами). Ідеальна комунікація з замовником, вдалі мокапи, SWOT-аналіз та інші фішки дали можливість досягти кращого результату. Вийшла з курсу з 10/10 проєктом, теоретичними й практичними знаннями та корисними знайомствами.
А-level, ви неймовірні ❤️🔥