1648 Factory

Мюнстер (Німеччина)

7 травня 2024 21:15

Pavlo Verba, Business Analyst / Product Manager в Pavlo Tech Inc

На жаль, кейс Валерії не поодинокий. Нещодавно мав ідентичний негативний досвід з компанією 1648 Factory.

Працював з рекрутером, проєктним менеджером та делівері менеджером під час співбесід на позицію Senior Business Analyst / Product Owner.

Успішно пройшов наступні етапи:
1. HR screening
2. Technical interview
3. Client interview
4. Knowledge transfer call (with outgoing BA)
5. Pre-offer call (culture fit)
6. Questionnaire with personal data
7. Formal job offer

По підсумках, отримав письмове підтвердження успішного проходження всіх етапів. Рекрутер наголосила, що вони погодили мою кандидатуру з клієнтом. Прийняв їх офер.

Далі, 1648 Factory відкликали офер через «зміни бізнес-обставин зі сторони клієнта.»

Зважаючи на те, що під час інтерв’ю компанія неодноразово наголошувала на:
1. Фінансовій стабільності та прогнозованості проєкта
2. Хороших стосунках компанії з клієнтом
3. Наймі повної технічної команди, якім терміново потрібен БА/ПО

Більше всього схоже на те, що вельмишановна команда 1648 Factory банально вирішили зекономити $200 і запросили дешевшого кандидата.

Особливо іронічним було те, що рекрутер під час інтерв’ю просила «не переглядати зарплатні очікування після клієнтського інтерв’ю, бо це змушує їх компанію виглядати непрофесійно перед клієнтом.» В той же час, сама компанія 1648 Factory не гребує подібними методами оптимізації витрат.

Розумію, від українського аутсорс-ринку ніколи не можна було очікувати багато.

Але це вже трішечки занадто.

Підтримали:  Rostyslav Saienko Constantine

Вітаю, Павло!
Ще раз хочемо принести вибачення за негативні відчуття, які Ви зазнали в результаті скасування вакансії.

Ми розуміємо, що процес найму може принести розчарування, у випадку, якщо попередні умови різко змінюються.

Ми дуже цінуємо Вашу залученість до процесу, і готовність приєднатися до нашої команди.
І ми дійсно шкодуємо, що не маємо можливості працювати разом.

Як напередодні пояснювала менеджер проекту, на стороні Замовника відбулися непередбачені зміни в бізнесі, що призвело до не прогнозованного рішення про відклик пропозиції. Це рішення стосувалося не Вас конкретно, як успішного кандидата, а самої позиціі в цілому.
На жаль, в цьому випадку ми не можемо впливати на бізнес рішення Замовника.

Зі свого боку ми завжди відкриті до конструктивної критики та спілкування.
Ми ще раз приносимо вибачення за будь-які незручності.

З повагою,
Оксана.